Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tuna i povrće s grila

RECEPT Tuna i povrće s grila

Ukusno i brzo

Odličan, ukusan, brz, cjelovit i zdrav obrok. Ne znamo koji bi još pridjev dodali ovom jelu, stoga isprobajte Fini recept.

Sastojci:

tuna, 4 fileta (po prilici 120 g)

tikvice, 1

svježa crvena paprika, 1

svježa žuta paprika, 1

patlidžan, 1

limun, 1

majčina dušica, 1 žličica sušena

maslac sa začinskim biljem, 60 g

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar (svježe mljeveni)

Upute:

Tikvice narežemo na kolutove debljine 1,5 centimetra, paprike očistimo i narežemo na kockice, a patlidžan narežemo na komade veličine zalogaja.

Zatim narezani patlidžan premjestimo u zdjelu, prelijemo ga sokom od limuna da ne oksidira, dodamo tikvice, posolimo i promiješamo.

Preko svega stavimo narezane paprike, poklopimo tanjurom i ostavimo da odstoji kako bi tikvice omekšale, a patlidžan pustio gorčinu.

Nakon 20-ak minuta narezano povrće stavimo na vruću gril tavu i pečemo ga 5-6 minuta sa svih strana.

Pečeno povrće premjestimo u posudu i prekrijemo ga aluminijskom folijom.

Zatim na vruću gril tavu stavimo filete tune, posolimo ih, pokapamo maslinovim uljem i pečemo na jakoj vatri.

Nakon 3-4 minute pečenja, filete tune okrenemo, posolimo i pečemo još toliko.

Za to vrijeme pečeno povrće posipamo majčinom dušicom, začinimo solju i paprom, promiješamo i rasporedimo na tanjure.

Preko povrća stavimo pečene odreske tune, na svaki odrezak stavimo po krišku maslaca sa začinskim biljem i poslužimo.

Vaša reakcija na temu