Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Tzatziki - grčki umak od krastavaca

RECEPT Tzatziki - grčki umak od krastavaca

Jednostavan i brz

Uz hrpu mesa i priloga, potraži osvježenje u hladnom grčkom umaku sa svježim krastavcima, kiselim vrhnjem i jogurtom, a Miss Gastro donosi recept.

Tzatziki, taj jednostavan, brz, ali neodoljivo aromatičan umak dio je grčke gastronomske tradicije. Svi već znamo, tzatziki je sjajan dodatak sendvičima svih vrsta, mesu i povrću s grilla i baš svakoj grickalici.

Priprema ovog umaka oduzet će ti svega nekoliko minuta, a jedini trik koji trebaš znati jest cijeđenje krastavaca kako kod miješanja s ostatkom sastojaka ne bi otpustili previše vode i umak učinili prerijetkim.

Tzatziki se idealno slaže i uz gyros, grčki specijalitet kojem tako teško odolijevamo, a poslužiti ga možeš i uz običan ili tortilja čips, dodajte kao umak u hamburger ili wrap, pa uživaj u slasnim zalogajima.

Sastojci

maslinovo ulje 3 žlica

sok od limuna 1 žlica

češnjak 2 režanj

sol 0,50 žličica

grčki jogurt 300 ml

krastavac 1 kom

kopar 1 žličica

Postupak

Pomiješaj ulje, limunov sok, sol, protisnuti češnjak i papar.

Dodaj jogurt i dobro rpomiješaj.

Krastavce oguli, izvadi sjemenke, sitno ga naribaj. Posoli pa pusti da krastavci odstoje i puste vodu. Ocijedi ih i ubaci u jogurt.

Svježi kopar nasjeckaj pa sve umiješaj u umak.

Umak posluži dobro ohlađen.

Vaša reakcija na temu