Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Flockine from Pixabay RECEPT Ukusni i jednostavni čokoladni brownies

RECEPT Ukusni i jednostavni čokoladni brownies

Kolač koji svi vole

Evo jednog recepta za čokoladni brownies koji je ukusan i jednostavan za pripremu.

Sastojci:

- 200 g tamne čokolade (najbolje 70%)

- 150 g maslaca

- 250 g šećera

- 3 velika jaja

- 100 g brašna

- 1/2 žličice praška za pecivo

- prstohvat soli

- 1 žličica vanilin šećera (po želji)

- 100 g nasjeckane čokolade (po želji, može biti i mliječna)

Upute:

1. Priprema:

- Zagrij pećnicu na 180 °C. Podmaži kalup dimenzija 20 × 20 cm ili obloži papirom za pečenje.

2. Topljenje čokolade i maslaca:

- U maloj posudi otopi maslac i tamnu čokoladu na srednje niskoj temperaturi, povremeno miješajući dok ne postane glatka smjesa. Makni s vatre i ostavi da se malo ohladi.

3. Umućivanje jaja i šećera:

- U velikoj zdjeli, pjenjačom ili mikserom, umuti jaja i šećer dok ne postanu svijetli i pjenasti. Dodaj vanilin šećer (ako ga koristiš) i dobro izmiješaj.

4. Dodavanje rastopljene čokolade:

- U smjesu od jaja i šećera dodaj rastopljenu čokoladu i maslac, pa sve dobro promiješaj.

5. Suhi sastojci:

- U drugoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Ove suhe sastojke dodaj u tekuću smjesu i dobro sjedini dok ne postane glatka.

6. Sjeckana čokolada:

- Ako želiš, možeš dodati nasjeckanu čokoladu u smjesu i lagano ju umiješati.

7. Pečenje:

- Smjesu izliješ u pripremljeni kalup i poravnaš površinu. Peci u prethodno zagrijanoj pećnici 20-25 minuta. Provjeri s čačkalicom – trebala bi izaći s nekoliko vlažnih mrvica, ali ne i mokra.

8. Hlađenje:

- Ohladi brownies u kalupu, a zatim ih izreži na kvadrate. Najbolje je da ih potpuno ohladiš prije rezanja jer će biti sočniji i lakše ćeš ih rezati.

Savjeti:

- Ako želiš još bogatiji okus, možeš dodati malo praška za pecivo u smjesu ili koristiti kombinaciju tamne i mliječne čokolade.

- Možeš posuti malo prah šećera po vrhu za dpdatnu dekoraciju.

Vaša reakcija na temu