Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matthias Böckel from Pixabay RECEPT Ukusni krumpiri s povrćem iz pećnice

RECEPT Ukusni krumpiri s povrćem iz pećnice

Jednostavno, šareno i sočno jelo za svaki dan

Ako tražite zdrav, ukusan i jednostavan obrok koji ne zahtijeva sate provedene u kuhinji, pečeni krumpiri s povrćem iz pećnice idealan su izbor. Ovo jelo savršeno funkcionira kao samostalan obrok ili kao prilog uz meso ili ribu, a lako ga možete prilagoditi sezoni i svom ukusu.

U nastavku donosimo osnovni recept koji možete po želji obogatiti začinima, umacima ili dodatkom sira.

Sastojci (za 4 osobe):

- 800 g krumpira

- 2 mrkve

- 1 crvena paprika

- 1 žuta paprika

- 1 tikvica

- 1 crveni luk

- 4 režnja češnjaka

- 100 g cherry rajčica

- Maslinovo ulje

- Sol, papar

- Suhi začini po želji (timijan, origano, ružmarin, dimljena paprika)

- Svježi peršin za posipanje (opcionalno)

Priprema:

1. Priprema povrća: Krumpire operite i narežite na veće kocke (po želji ih možete i oguliti). Mrkvu narežite na kolutiće, tikvicu na polumjesece, paprike na trakice, a crveni luk na ploške. Cherry rajčice ostavite cijele ili prepolovite. Češnjak ogulite i zgnječite nožem.

2. Začinjavanje: Sve povrće stavite u veliku zdjelu. Dodajte 4–5 žlica maslinova ulja, sol, papar i začine po ukusu. Dobro promiješajte da se svi sastojci ravnomjerno oblože uljem i začinima.

3. Pečenje: Rasporedite povrće u jednom sloju na veliki lim obložen papirom za pečenje. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 40 minuta, dok krumpiri ne postanu mekani, a povrće lagano karamelizirano. Povremeno promiješajte tijekom pečenja radi ravnomjernog zapečenosti.

4. Završni dodaci: Po želji, pred kraj pečenja možete dodati naribani sir (poput mozzarelle ili parmezana) za dodatnu aromu. Prije posluživanja pospite sjeckanim peršinom.

Savjet:

Za dodatnu aromu možete na lim dodati nekoliko grančica svježeg ružmarina ili nekoliko kapi limunova soka neposredno prije posluživanja.

Poslužite toplo, uz jogurt, pesto, humus ili kao prilog glavnom jelu.

Vaša reakcija na temu