Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pexels from Pixabay RECEPT Umak od brusnica i vina

RECEPT Umak od brusnica i vina

Svečani dodatak i slatkom i slanom koji će obogatiti svaki blagdanski stol

Gusti, bogati umak od brusnica i crnog vina zanimljiv je dodatak pečenjima, osobito ga voli divljač, a odlično ide i uz pohani sir. Vruć ili hladan može se poslužiti i uz deserte, od cheesecakea i teških kolača s tamnom čokoladom, do pjenica, krema, sladoleda i kolača na bazi vanilije kojima će dati viši smisao.

Za pripremu umaka od brusnica i vina trebate tek četiri sastojka – brusnice i vino, vodu i šećer. Umak se kuha dvadeset minuta, a spremljenog u hermetički zatvorenoj posudi možete ga držati u hladnjaku čitavu blagdansku sezonu i posluživati uz što god vam se sviđa, piše punkufer.

Umak od brusnica i vina - sastojci:

350 g svježih ili smrznutih brusnica

200 g šećera

250 ml vode

125 ml suhog crnog vina

Umak od brusnica i vina - priprema:

U velikom loncu pomiješajte sve sastojke i stavite kuhati. Povremeno promiješajte.

Kada umak zakuha, smanjite vatru i nastavite kuhati još 15 minuta, i dalje povremeno miješajući.

Prebacite umak u staklenu posudu. Malo ohladite, poklopite i stavite u hladnjak.

Vaša reakcija na temu