Glas Istre donosi još jedan jednostavan recept s tikvicama.
Sastojci:
1 veća tikvica
1 jaje
150 g jogurta
2 žličice praška za pecivo
8 žlica brašna
sol, papar
Za umak:
3 žlice svježeg posnog sira
150 g grčkog jogurta
1 vezica vlasca
1 žličica dimljene crvene paprike
sol
Tikvicu naribajte, posolite i pustite da stoji 15-ak minuta da ispusti višak tekućine.
Za to vrijeme u većoj posudi pomiješajte sve tekuće sastojke, začinite soli i paprom.
Tikvice ocijedite pa je dodajte smjesi.
Dodajte i brašno i dobro promiješajte.
Smjesa bi trebala biti nešto gušća od one za palačinke, ali ne gusta poput tijesta.
Na tavi dobro zagrijte ulje pa žlicom izlijte uštipke u tavu i pecite ih dok ne poprime zlatnu boju.
Poslužite uz umak od jogurta ili svježi sir i vrhnje.