Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Varivo od krumpira i leće

RECEPT Varivo od krumpira i leće

Idealan je obrok za hladnije dane

Varivo od krumpira i leće uravnoteženo je i hranjivo jelo koje spaja jednostavne sastojke u bogat i zasitan obrok idealan za hladnije dane.

Krumpir se ovdje odlično slaže s aromatičnom lećom obogaćenom curryjem.

Leća, puna proteina i vlakana, donosi dubok, zemljani okus, dok začini poput curryja i korijandera daju varaivu posebnu toplinu i miris.

Sastojci

  2 žlice suncokretovog ili biljnog ulja
  1 luk, nasjeckan
  2 usitnjena češnja češnjaka
  700 g krumpira, oguljenog i narezanog na komade
  4 debelo narezane mrkve
  2 debelo narezana pastrnjaka
  2 žlice curry paste ili praha
  1 litra temeljca od povrća
  100 g crvene leće
  prstohvat svježeg korijandera
  1 nemasni jogurt

Priprema

U velikoj tavi zagrijte ulje i na srednje jakoj vatri pirjajte luk i češnjak 3-4 minute dok ne omekšaju, povremeno miješajući.

Dodajte krumpir, mrkvu i pastrnjak, pojačajte vatru i kuhajte 6-7 minuta uz miješanje dok povrće ne porumeni.

Umiješajte curry pastu ili prah, ulijte temeljac i zatim zakuhajte. Smanjite vatru, dodajte leću, poklopite i pirjajte 15-20 minuta dok leća i povrće ne omekšaju, a umak se zgusne.

Zatim umiješajte veći dio korijandera, začinite i zagrijavajte oko minutu. Prelijte jogurtom i ostatkom korijandera. Poslužite uz naan kruh, savjet je BBC Good Fooda, prenosi Novi list.

Vaša reakcija na temu