Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Varivo za 15-ak kuna

RECEPT Varivo za 15-ak kuna

Ručak pun proteina

Fini ručak ili večera može se napraviti sa svega nekoliko namirnica. Crvena leća je, primjerice, izvrstan izvor bjelančevina te ujedno vrlo povoljna namirnica s kojom možete nahraniti cijelu obitelj.

Pridružite li joj nešto umaka od rajčice, povrtnog temeljca, krumpira, mrkve i začina, dobit ćete krepko varivo koje će vas utopliti, a u kojem će uživati svi članovi obitelji.

Sastojci:

- 200 grama crvene leće

- 1,5 l povrtnog temeljca

- 1 luk

- 2-3 češnja češnjaka

- 1 veći krumpir

- 2 mrkve

- 2 žlice koncentrata rajčice

- sol i papar po želji

- biljno ulje za pirjanje.

Priprema:

1. Očistite luk, narežite ga na kockice i prepirjajte na malo biljnog ulja dok ne omekša. Za to će vam biti potrebno oko pet minuta, piše Zadovoljna

2. Ubacite češnjak narezan na tanke ploške i pirjajte oko pola minute.

3. U lonac dodajte koncentrat rajčice, dobro promiješajte i termički obrađujte sve zajedno nekoliko minuta.

4. Narežite mrkvu na kolutiće, a krumpir na kockice. Ubacite u lonac s lećom koju ste prethodno isprali pod mlazom vode.

5. Podlijte sve zajedno povrtnim temeljcem, posolite i popaprite i pustite da se sve zajedno kuha na laganoj temperaturi oko 20 do 30 minuta.

6. Poslužite toplo s kriškom kruha. Dobar tek!

Savjet plus:

Ovo je vrlo fleksibilan recept i po želji možete dodati razne dodatke - od svježe paprike, preko začinskog bilja, do komadića sušene slanine ili kobasica.

Vaša reakcija na temu