Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Vrući gin-tonic

RECEPT Vrući gin-tonic

Priprema se s kuhanim sokom od jabuke

Baš kao i kuhano vino, vrući gin-tonic prožet je obiljem svečanih začina - đumbira, cimeta, pimenta, klinčića i zvjezdanog anisa. Donosimo recept sa sokom od jabuke.

Ovaj napitak je idealan za posluživanje na zabavama jer se sok od kuhane jabuke može napraviti unaprijed i podgrijati kada bude potreban za posluživanje. Samo je potrebno staviti mjeru gina i mrvicu tonik sirupa u čašu otpornu na toplinu i preliti vrućim sokom.

Sastojci

Za sok od kuhane jabuke:

- 1 l soka od jabuke (nefiltriranog) 

- 25 svježih brusnica 

- 1 štapić cimeta (oko 10 cm) 

- 3 bobice pimenta 

- 2 zvjezdice anisa 

- 4 kriške svježeg đumbira 

- 1 klementina 

- 12 klinčić.

Za kuhani gin & tonic:

- 120 ml soka od kuhane jabuke 

- 30 ml gina 

- 1 žličica tonik sirupa.

Za dekoraciju: 

- svježe brusnice

- cimet

- zvjezdasti anis.

Upute  

Napravi kuhani sok od jabuka: klinčiće ubodi u klementinu i dodaj ih u lonac sa svim preostalim sastojcima. 

Poklopi i zagrij do vrenja, a zatim ugasi vatru i ostavi da odstoji najmanje jedan sat. 

Procijedi kroz sitno sito, prelij u bocu s poklopcem i stavi u hladnjak. U hladnjaku može stajati do 5 dana.  

Pripremi tonik sirup tako što ćeš jednu litru tonika kuhati na laganoj vatri dok se ne reducira i postane gusti sirup.  

Napravi kuhani gin-tonic: u tavi lagano zagrij sok od jabuke do vrenja.  

Ulij gin i žličicu tonika u čašu otpornu na toplinu i prelij ih vrućim sokom od jabuke. 

Ukrasi brusnicama, zvjezdastim anisom i štapićem cimeta, piše Miss Gastro.

Vaša reakcija na temu