Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Recept za čokoladne praline s višnjama koje možete i pokloniti, ako im uspijete odoljeti

Recept za čokoladne praline s višnjama koje možete i pokloniti, ako im uspijete odoljeti

Tako jednostavno

Imate li silikonske kalupe samo vas malo truda dijeli od savršenih čokoladnih poslastica. Čokoladne praline nude neograničeno puno mogućnosti kombiniranja sastojcima.

Punjene namazom od lješnjaka i čokolade, kremom od kokosa ili karamele uz dodatak usitnjenih orašastih plodova idealan su desert, ali i dar poželite li pokloniti nešto što ste sami izradili. Čokoladne praline fantastične su s višnjama iz kompota, a napiju li se višnjevca ili uz dodatak kreme od vanilije postaju još sočnije, piše Punkufer.

Sastojci za praline:

200 g tamne čokolade

2 žlice ulja

Punjenje:

Višnje iz kompota

1 puding od vanilije

Priprema:

1. Otopite na pari ili u mikrovalnoj čokoladu pomiješanu sa uljem. Pritom osobito pazite da voda ne dođe u dodir s čokoladom.

2. Otopljenu čokoladu premažite kistom kalup u tri sloja. Nakon svakog sloja kalup ostavite u hladnjak na 5-10 minuta da se čokolada stisne.

3. Dodajte po malo pudinga u svaku pralinu, ubacite višnju pa zatvorite slojem čokolade i ostaviti u hladnjaku da se stisnu.

Vaša reakcija na temu