Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept za čokoladni mousse s kojim ne možete pogriješiti

Recept za čokoladni mousse s kojim ne možete pogriješiti

Prvi ga je 'na papir' stavio poznati francuski slastičar Christophe Michalak

Postoje recepti za čokoladni mousse i recept za pravi čokoladni mousse napisao je poznati francuski slastičar Christophe Michalak na svom Instagram profilu i otkrio recept koji je usavršavao godinama. Sve što trebate je pažljivo izmjeriti sastojke, pratiti jednostavne korake pripreme i sačekati nekoliko sati da se ohladi, a to će, vjerujemo, biti najteži dio, piše T-portal.

Potrebni sastojci

150 g vrhnja za šlag

75 g mlijeka

180 g tamne čokolade (minimalno 70% kakaa)

75 g mliječne čokolade (40% kakaa)

3 svježih jaja

20 g šećera (caster)

Priprema

Za ovaj recept trebat ćete samljeti obični (kristalni) šećer. Caster šećer je nešto između kristal šećera i šećera u prahu, a ne nalazimo ga na policama naših trgovina. No bez problema ga možete napraviti sami; ubacite kristal šećer u multipraktik ili mlinac za kavu na nekoliko sekundi i dobit ćete malo finiji, caster šećer.

U manjem loncu zagrijte mlijeko i vrhnje za šlag, no pazite da ne provre.

Maknite lonac s vatre i dodajte u njega nasjeckanu čokoladu te dobro izmiješajte pjenjačom. Zatim dodajte tri žumanjka i dobro izmiksajte.

U posebnoj zdjeli istucite tri bjelanjka sa šećerom, a kad dobijete čvrstu pjenu umiješajte je direktno u smjesu s čokoladom i jajima. U smjesi ne smije biti vidljiva pjena od bjelanjka, već ona treba biti homogena i savršena.

Dobiveni mousse rasporedite u zdjelice i pokrijete prozirnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na tri sata.

Prije posluživanja ukrasite mousse komadićima naribane čokolade po izboru.

Vaša reakcija na temu