Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT ZA KOLAČ Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji

RECEPT ZA KOLAČ Bez brašna, s bademima i limunom u neodoljivoj kombinaciji

Postat će vam omiljeni

Kad pripremate kolač i on ispadne savršeno ukusan, nisu mu potrebni ukrasi i preljevi. Upravo je to slučaj s ovim desertom - nježnog je okusa limuna i badema te predivnog izgleda. Možete ga zato poslužiti samog ili, ako baš želite, posipati šećerom u prahu, piše Ordinacija.

Sastojci:

maslac za premazivanje posude za pečenje

4 jaja

2 limuna

100 g šećera

150 g brašna od badema

1 žličica praška za pecivo

prstohvat soli

Upute za pripremu:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva Celzijevih. Za pečenje pripremite okruglu posudu te dno obložite papirom za pečenje te ju premažite maslacem ili uljem.

Odvojite bjelanjak od žutanjaka (4 jaja), bjelanjak stavite u manju posudu u kojoj ćete ga mikserom dobro istući, a žutanjak u veću gdje ćete kasnije dodati i ostale sastojke.

Naribajte koricu 2 limuna te stavite u posudu sa žutanjcima. Dodajte šećer te jako dobro pomiješajte.

Dodajte bademovo brašno, prašak za pecivo i sol. Miješajte dok se brašno ne poveže dobro s ostalim sastojcima.

Nekoliko žlica izrađenog bjelanjaka dodajte posudi s brašnom i nježno miješajte dok se ne poveže. Sad polagano dodajte ostatak.

Prebacite sve u posudu za pečenje i lijepo poravnajte površinu da sve bude jednako raspoređeno.

Pecite dok se rub kolača ne krene odvajati od stranica posude i on ne poprimi zlatno žutu boju (otprilike 25 minuta).

Izvadite van i ostavite da se malo ohladi.

Izvadite tortu i poslužite ju tako da posipate šećerom ili svježim borovnicama, ako želite.

Vaša reakcija na temu