Chef s Food Networka, najpoznatijeg televizijskog kanala koji se bavi hranom i svime vezanim za nju, Tyler Florence kaže da ljudi na potpuno krivi način pripremaju pire krumpir.
Naime, kako bismo dobili savršeni pire, prvenstveno krumpir kuhamo u krivoj tekućini - vodi. Oguljeni i oprani krumpir bi se trebao kuhati u vrhnju u kojem smo ranije rastopili maslac.
Ovo je Tylerov recept za pire krumpir:
U lonac s vrhnjem (cca. 0,5l) dodajte oguljeni, oprani i nasjeckani krumpir, 3 žličice maslinovog ulja i 3 žličice maslaca
Po želji možete dodati sol, začine ili češnjak
Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta
Procijedite krumpire, ali sačuvajte tekućinu u kojoj se krumpir kuhao, i pomalo dodajte u zdjelu s krumpirima
Propasirajte krumpir
Chef Tyler kaže da je ovo pravi način kuhanja krumpira jer na kraju u samom pireu ostanu svi okusi - krumpira i tekućine u kojoj se kuhao, prenose 24 sata.