Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept za palačinke od krumpira s mljevenim mesom

Recept za palačinke od krumpira s mljevenim mesom

Hrskava divota koja se topi u ustima

Popečci od naribanog krumpira i luka s mesom su hrskava divota koja se topi u ustima. Poslužiti ih možete s kiselim vrhnjem ili kakvim umakom od rajčice, a ako volite ljuto, chilli se lijepo može ukomponirati u smjesu od mljevena mesa ili pak dodati umaku, preporuča vam portal Punkufer.

Sastojci:

oko 1200 g krumpira

1 manji luk

1 jaje

2 žlice brašna

2 žlice vrhnja

1 žličica soli

Sastojci za nadjev:

230 g mljevenog mesa

1 manja glavica luka

1/2 žličice soli

1/8 žličice papra

2 žlice vode

začini prema želji (muškatni oraščić, chilli, kopar, vlasac, kurkuma…)

Priprema:

Naribajte krumpire i luk ili iskoristite blender za usitnjavanje. Odlučite li ih izmiksati, pripazite da se ne pretvore u kažu, trebaju zadržati grublju teksturu.

Stavite luk i krumpir u cjedilo pa lagano pritisnite žlicom da izađe višak tekućine.

Prebacite krumpir i luk u posudu pa dodajte jaje, brašno, vrhnje, sol i papar pa promiješajte.

Pomiješajte mljeveno meso, usitnjeni luk, sol papar i vodu u drugoj posudi. Začinite prema želji i promiješajte. Od mesa oblikujte što tanke pljeskavice.

Zagrijte ulje u tavi i kad bude dovoljno vruće stavite po žlicu smjese od krumpira i poravnajte žlicom oblikujući male palačinke. Stavite na njih tanke pljeskavice pa prekrijte smjesom od krumpira. Kako bi popečci bili kompaktni pripazite da su pljeskavice manje od palačinke. Nakon otprilike 5 minuta okrenite popečke pa ih stavite na papirnati ručnik. Poslužite s vrhnjem ili omiljenim umakom.

Vaša reakcija na temu