Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept za pohanu piletinu koji ćete obožavati

Recept za pohanu piletinu koji ćete obožavati

Sočna i ukusna

Pohana piletina sa sirom jedno je od onih jela u kojem ćete uživati nakon dugog i napornog rada, a ovaj recept oduševit će vas lakoćom pripreme i bogatim okusom

Bez hrpe prljavog posuđa, masnog štednjaka i mirisa zagorenog ulja ovakav način pripreme pohane piletine znatno je jednostavniji ali ne i lošijeg okusa.

Hrskava korica, sočno meso, umak bogatog okusa i sir – ovo je pohana piletina kakvu ćete obožavati, piše T-portal.

Potrebni sastojci:

2 žlice maslinovog ulja

1 žuti luk, nasjeckan

2 češnja češnjaka, mljevena

1 konzerva usitnjene ili pasirane rajčice

2 žličice soli, plus još malo

1 žličica papra

2 velika jaja

120 g krušnih mrvica

3 žlice sitno naribanog parmezana, plus još 4 žlice

2 komada pilećih prsa, očišćenih od kostiju i kože, prepolovljena vodoravno (kao da režete slojevitu tortu na dva sloja) koje ćete zatim istući na debljinu od 1 centimetra tako da imate 4 komada te debljine

2 žlice ulja

120 g mozzarelle od punomasnog mlijeka

Postupak

Pripremite umak. Dodajte maslinovo ulje u lonac stavljen na umjerenu vatru, a zatim dodajte luk. Dinstajte dok lik ne postane staklast, a zatim dodajte češnjak. Nastavite pirjati još jednu do dvije minute, dok češnjak ne zamiriši. Dodajte rajčicu, 1 žličicu soli i pola žličice papra i promiješajte da se sjedini. Kuhajte na srednje laganoj vatri oko 15 minuta, dok se umak ne zgusne i postane bogatog i blago slatkog okusa. Po ukusu dodajte još soli i papra.

Istovremeno, dok se umak kuha, uzmite veliku zdjelu i dva tanjura. U velikoj zdjeli lagano istucite jaja. Na jedan tanjur istresite krušne mrvice, tri žlice parmezana, žličicu soli i pola žličice papra te dobro promiješajte. Uzmite jedan po jedan komad piletine, umočite u jaje s obje strane malo ocjedite, a zatim uvaljajte u smjesu parmezana i krušnih mrvica, a zatim odložite na drugi, čisti tanjur.

Uključite pećnicu i rešetku stavite na najgornji utor i stavite tavicu od lijevanog željeza da se dobro ugrije, oko 5 minuta. Za to vrijeme pomiješajte mozzarellu i preostale 4 žlice parmezan

Uz pomoć rukavica izvadite tavicu iz pećenice. U tavicu dodajte ulje avokada i četiri komada piletine. Vratite tavicu u pećnicu i ostavite da se peče dok rubovi mesa na postanu hrskavi i zlatno smeđi. Izvadite tavicu iz pećnice, okrenite meso, svaki komad mesa prelijte sa žlicom umaka te pospite mozzarellom i parmezanom. Vratite nazad u pećnicu dok se sir ne otopi i ne blago ne zapeče.

Vaša reakcija na temu