Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Recept za tiramisu cheesecake koji se ne peče

Mascarpone i piškote idealna su kombinacija

Što je bolje od talijanskog deserta? Dva talijanska deserta. A upravo je ovdje riječ o skladnoj vezi između dva klasika...

Mascarpone i piškote idealna su kombinacija, a sir je i glavni sastojak laganih krema koje se odlično slažu s čokoladom, kavom ili sezonskim voćem. Prilikom pripreme tiramisu cheesecakea rum možete izostaviti iz recepta ili pak zamijeniti s amarettom, popularnim talijanskim slatkim likerom koji će ovom desertu dati uistinu posebnu aromu.

Najbolje je od svega što za ovaj recept ne morate biti čarobnjak u kuhinji. Kolač nije potrebno peći, a poslužite ga u omiljenim čašama, lončićima ili posudicama. Brza priprema i svega par sastojaka potrebno je i za jednostavni recept za savršeni Nutella cheesecake, piše Punkufer.

Sastojci za tiramisu cheesecake

500 g mascarponea ili kremastog sira

200 g milerama

100 g šećera

2 vanilin šećera

20 g želatine

1 žlica soka od naranče

100 ml vode

1 pakiranje piškota

kakao za posipanje

200 ml jake crne kave

Priprema:

1. Želatinu stavite u vodu da nabubri pa zagrijte, ali pazite da ne zakuha jer bi zbog toga izgubila sposobnost želiranja.

2. Izmiješajte mascarpone, mileram, sok od naranče i šećer pa dodajte želatinu miksajući kako se ne bi stvorile grudice. Miksajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu.

3. U duboki tanjur ili zdjelicu stavite kavu i rum. Piškote namačite u mješavinu kave i ruma i slažite na dno čaša u kojima ćete poslužiti desert.

4. Kada ste piškotama pokrili dno, preko njih stavite kreme od sira.

5. Bogato pospite kakaom u prahu i ostavite ga u hladnjaku minimalno 4 do 5 sati, a najbolje bi bilo da odstoji preko noći.

Vaša reakcija na temu