Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Zapečena piletina s brokulom i sirom

RECEPT Zapečena piletina s brokulom i sirom

Topi se u ustima

Ljubitelji mesa obožavaju piletinu jer postoji toliko opcija za pripremu da nam ona nikad ne može dosaditi, piše Zadovoljna.

Ipak, jednostavni recepti nekako su nam najdraži, a još ako su brzo gotovi i cjenovno prihvatljivi – imamo deliciju koja je zadovoljila sve kriterije za ručak iz snova. 

Sastojci

400 g pilećeg bijelog mesa

Jedna glavica svježe brokule

150 g ribanog sira

Sol, papar, češnjak

2 žlice krušnih mrvica

Za umak:

50 g maslaca

2 žlice brašna

600 ml mlijeka

150 g ribanca

Sol, papar, po želji muškatni oraščić

200 ml vrhnja za kuhanje

Priprema:

Brokulu očistite i odvojite na cvjetove. Stavite je kuhati pet minuta u kipuću posoljenu vodu.

Za to vrijeme pileća prsa narežite kockice i prepržite ih na maslacu.

Pripremite umak. Na maslacu prepržite brašno, maknite s vatre i dodajte mlijeko neprestano miješajući kako se ne bi stvorile grudice. Dodajte vrhnje za kuhanje i sir, začinite i kuhajte na laganoj vatri sve dok se ne zgusne.

Dublju posudu premažite s maslacem i pospite krušnim mrvicama. Pomiješajte brokulu i piletinu pa ju stavite u posudu. Prelijte gotovim umakom, a na kraju pospite naribanim sirom.

Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Vaša reakcija na temu