Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom

RECEPT Zapečene palačinke punjene mljevenim mesom

Nešto jednostavno i malo drugačije

Dosadili su vam bureci i manistra 'bolonjeze', a volite mljeveno meso. Evo odličnog recepta prema kojem jednostavno mljevenim mesom možete napuniti i zapeči palačinke.

Sastojci:

8 jaja

5 g soli

100 ml mlijeka

Za punjene:

500 g mljevenog mesa

100 g luka

10 g soli

3 g papra

10 g peršina

1 jaje

100 g kiselih krastavaca

100 g sira

Za preljev:

150 ml pasirana rajčica

100 g kiselog vrhnja

100 g sira

2 jaja

5 g soli

Priprema:

Istucite jaja, mlijeko i sol i od dobivene smjese napravite palačinke (tanke omlete).

U posudi pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckani luk, peršin, papar, sol i jaje.

Svaku palačinku premažite smjesom pa poredajte dvije polovice kiselog krastavca i dvije kriške sira.

Palačinku zatim razolajte i prebacite u vatrostalnu posudu.

Kad ste u posudu poredali sve palačinke, pripremite preljev. U čistu posudu dodajte pasiranu rajčicu, ribani sir, kiselo vrhnje, jaja i sol. Dobro promiješajte i dobivenom smjesom prelijte palačinke.

Pecite na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu