Dosadili su vam bureci i manistra 'bolonjeze', a volite mljeveno meso. Evo odličnog recepta prema kojem jednostavno mljevenim mesom možete napuniti i zapeči palačinke.
Sastojci:
8 jaja
5 g soli
100 ml mlijeka
Za punjene:
500 g mljevenog mesa
100 g luka
10 g soli
3 g papra
10 g peršina
1 jaje
100 g kiselih krastavaca
100 g sira
Za preljev:
150 ml pasirana rajčica
100 g kiselog vrhnja
100 g sira
2 jaja
5 g soli
Priprema:
Istucite jaja, mlijeko i sol i od dobivene smjese napravite palačinke (tanke omlete).
U posudi pomiješajte mljeveno meso, sitno sjeckani luk, peršin, papar, sol i jaje.
Svaku palačinku premažite smjesom pa poredajte dvije polovice kiselog krastavca i dvije kriške sira.
Palačinku zatim razolajte i prebacite u vatrostalnu posudu.
Kad ste u posudu poredali sve palačinke, pripremite preljev. U čistu posudu dodajte pasiranu rajčicu, ribani sir, kiselo vrhnje, jaja i sol. Dobro promiješajte i dobivenom smjesom prelijte palačinke.
Pecite na 180 stupnjeva otprilike 30 minuta, piše Glas Istre.