Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima, piše Miss Gastro.
Potrebno vam je:
5 kom krumpir, zreli
8 kom šampinjoni (uzgojeni)
0.50 kom ljubičasti luk
100 g panceta
2 režanj češnjak
0.50 žlica majčina dušica
1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)
50 g gouda punomasni
sol
svježe mljeveni papar
Priprema
Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.
Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.
Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.
Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.
Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.