Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Matthias Böckel from Pixabay RECEPT Zapečeni krumpir s pancetom i gljivama

RECEPT Zapečeni krumpir s pancetom i gljivama

Ideja za ručak

Zapečeni krumpir oduševit će vas u kombinaciji s pancetom i šampinjonima, piše Miss Gastro.

Potrebno vam je:

5 kom krumpir, zreli

8 kom šampinjoni (uzgojeni)

0.50 kom ljubičasti luk

100 g panceta

2 režanj češnjak

0.50 žlica majčina dušica

1 dl vino, bijelo stolno (12 vol % alkoh.)

50 g gouda punomasni

sol

svježe mljeveni papar

Priprema

Pancetu ispržite na brzinu na tavi pa dodajte luk, šampinjone, češnjak i malo bijelog vina.

Nakon nekoliko minuta dodajte ostatak vina, majčinu dušicu, sol i papar.

Neočišćeni krumpir kuhajte u slanoj vodi 15-ak minuta. Izvadite ga iz vode da se ohladi i razrežite ga na četiri dijela, kako bi sredinu mogli napuniti pancetom i šampinjonima.

Raspodijelite umak po krumpirima i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva pola sata.

Izvadite krumpir iz pećnice, pospite ga sirom i vratite na još desetak minuta u pećnicu.

Vaša reakcija na temu