Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPTI Jednostavni brusketi iz tave

RECEPTI Jednostavni brusketi iz tave

Savršeni mali zalogaji

Voliš bruskete, ali ne da ti se zbog njih paliti pećnica? Ništa zato, jer mi imamo odličan recept za koji ti je potrebna samo 1 tava i nekoliko svima dostupnih, jednostavnih i ukusnih sastojaka

Znamo, još nije sezona rajčica ni blizu, no onih malih ima i sada i čak su i ukusne. A tako smo se već zaželjeli ljeta da moramo napraviti bruskete, jedan od najslasnijih simbola ljeta, ljetnih zabava na otvorenom i uživanja u najtoplijem godišnjem dobu, uz finu hranu, rashlađena pića i odlično društvo.

Većinu brusketa treba prepeći u pećnici, ali mi ti donosimo odličan, jednostavan i brz recept u kojem se pećnica uopće ne treba paliti. Za pripremu je dovoljna samo jedna tava i nekoliko svima dostupnih sastojaka - sourdough kruh, rajčica, bosiljak...

Sastojci:

3 žlice maslinova ulja

3 šalice raspolovljenih mini rajčica (1 šalica = 250 ml)

3 češnja češnjaka

1 žličica krupne soli

1 štruca sourdough kruha

20 listića svježeg bosiljka

180 g omekšalog krem sira

feta sir, masline - opcionalno

Postupak:

U veliku tavu (po mogućnosti od lijevanog željeza) stavi 1 žlicu ulja i zagrij na srednjoj vatri.

Doda rajčice., češnjak i ½ žličice soli. Uz često miješanje kuhaj oko 8 minuta, odnosno dok rajčica ne omekša i ne počne puštati svoj sok.

Nareži kruh na šnite debele oko 1,5 cm.

Rajčice i češnjak izvadi iz tave, ali sokovi neka ostanu u tavi.

Nareži listiće bosiljka na tanke trakice.

Izmiješaj rajčice i pola količine bosiljka u zdjelici.

U tavu ponovno dodaj 1 žlicu ulja i zajedno sa sokovima koji su ostali od rajčice zagrijavaj na srednjoj vatri.

Dodaj 4 šnite kruha u tavu i prži ga 4 minute sa svake strane, odnosno dok ne poprimi smećkastu boju. Dodaj u tavu ostatak ulja i preostale 4 šnite kruha i prži kao prvu turu.

Na preprženi kruh namaži krem sir.

Na svaku šnitu namazanu krem sirom stavi obilnu količinu rajčica s češnjakom.

Pospi ostatkom listića bosiljka i posluži. Prilikom posluživanja možeš natrgati i malo feta sira te narezati par maslina.

Vaša reakcija na temu