Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECPET Tagliatelle s kozicama i tikvicama

RECPET Tagliatelle s kozicama i tikvicama

Brz, lagan i ukusan ručak

U ljetnim mjesecima više nam pašu laganija jela - a Glas Istre donosi jednostavan i ukusan recept za brzinski ručak.

Sastojci za 2 osobe:

20 dkg tjestenine (preporučamo tagliatelle, možete i neku drugu tjesteninu po želji)

2 tikvice srednje veličine

4 česna češnjaka

maslinovo ulje

200 g očišćenih kozica

1 dcl bijelog vina

1 dcl vrhnja za kuhanje

soli

papar

Priprema:

Tjesteninu skuhajte u slanoj vodi.

Tikvice narežite na kockice, ubacite u cjediljku i posolite, pa pustite 10 - 15 minuta da puste vodu.

U dubljoj tavi na maslinovom ulju kratko popržite nasjeckani češnjak, dodajte kozice i tikvice. Prodinstajte par minuta, pa dodajte 1 dcl bijelog vina, smanjite vatru i kuhajte 15-ak minuta dok tekućina ne ishlapi.

Tada dodajte vrhnje za kuhanje, sol i papar, kratko prokuhajte i ubacite unutra već kuhanu tjesteninu. Dobro promiješajte da se svi sastojci prožmu.

Vaša reakcija na temu