Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Ručak za 20 kuna

Ručak za 20 kuna

Varivo prepuno vitanima i minerala u kojem će uživati cijela obitelj

Ječam je iznimno zdrava žitarica, ali istovremeno i zapostavljena namirnica u dobrom dijelu hrvatskih kućanstava. To je prava šteta jer ječam obiluje mnogim važnim nutrijentima – sadrži vitamine A, B, D i E, kao i mnoge minerale poput kalija, magnezija, cinka, željeza i fosfora.

Riječ je o cjenovno pristupačnoj namirnici – kilogram ječmene kaše možete kupiti za sedam kuna, a zbog visokog postotka prehrambenih vlakana ona dobro zasićuje pa ćete njome uspješno nahraniti cijelu obitelj.

Ječmena kaša zvijezda je i ovog jednostavnog, finog i zasitnog variva koji možete skuhati za 20-ak kuna, piše portal Zadovoljna.hr.

Sastojci:

500 ml pasirane rajčice

200 g ječmene kaše

150 g smrznutog graška

50 g kukuruza šećerca iz konzerve ili leda

1 luk

1-2 mrkve

2-3 češnja češnjaka

1,5 litara vode

1-2 povrtna kocka

sol i papar po želji

biljno ulje za pirjanje

Priprema:

U velikom loncu zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepirjajte luk nasjeckan na komade zajedno s očišćenim kockicama mrkve.

Kad povrće omekša, dodajte sitno nasjeckani češnjak i pirjajte oko pola minute.

Podlijte povrće pasiranom rajčicom i vodom u kojoj ste rastopili povrtnu kocku. Dodajte ječmenu kašu i začine po želji. Pustite da tekućina zavrije, potom smanjite temperaturu na umjereno i kuhajte oko pola sata, odnosno dok ječmena kaša ne omekša.

Kad je ječmena kaša skuhana, dodajte grašak i kukuruz šećerac i kuhajte još koju minutu.

Kušajte jelo i začinite po ukusu.

Poslužite toplo s fetom kruha.

Vaša reakcija na temu