Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SA ZAČINIMA Recept za hrskavi krumpir iz pećnice

SA ZAČINIMA Recept za hrskavi krumpir iz pećnice

Izvucite gastronomski maksimum

Uz nekoliko trikova i svježih začina iz krumpira je moguće izvući gastronomski maksimum u kojem će uživati sva osjetila.

Sastojci za hrskavi krumpir:

- 6 srednjih krumpira

- 75 ml maslinovog ulja

- 5 češnja češnjaka

- 1 žlica nasjeckanog svježeg ružmarina

- 1 žlica nasjeckanog svježeg timijana

- morska sol i papar po želji

- malo peršina za ukras.

Priprema:

Zagrijte lim za pečenje krumpira u pećnici na 220 Celzijevih stupnjeva. Rešetku za pečenje položite uz dno pećnice.

Ogulite krumpir za to vrijeme (najfiniji je onaj lički, ali možete upotrijebiti i sve ostale vrste s visokim postotkom škroba), piše Punkufer

Svaki krumpir narežite na četiri jednaka dijela. Krumpire stavite u široku tavu s uljem, češnjakom u kori, ružmarinom i timijanom, a sve zajedno posolite i popaprite po želji te kratko prepržite da se sljube svi sastojci.

Krumpir u tavi premjestite u pećnicu te pustite da se peče oko 55 minuta na 220 stupnjeva Celzija.

Poslužite vruće krumpire s nešto svježe nasjeckanog peršina. 

Vaša reakcija na temu