Da započeti dan sjajnim obrokom nikad nije bilo jednostavnije, naučit će vas mali vodič o izradi francuskog tosta! Znamo da ste čuli za ovaj mini specijalitet, čitali o njemu i vidjeli ga na raznim filmovima, ali zašto ga ne biste naučili i raditi, piše Punkufer.
U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šalice mlijeka. Posolite i dodajte cimet, a u smjesu možete umutiti i ekstrakt vanilije. Sve zajedno dobro promiješajte. Kruh narežite na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da se namaču dok ne 'popiju' svu tekućinu.
Najbolje bi bilo da iskoristite kruh star dan-dva.
Kruh prepržite na malo maslaca u tavi. Za svaku stranu trebat će vam dvije do tri minute. Nakon toga stavite kruh u pleh i pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.
Kad je gotovo, izvadite i uživajte u tostu kakav još niste jeli!