Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SAVRŠENI DORUČAK Recept za najfiniji pohani kruh

SAVRŠENI DORUČAK Recept za najfiniji pohani kruh

Nećete baciti stari, a uživat ćete kao Francuzi

Da započeti dan sjajnim obrokom nikad nije bilo jednostavnije, naučit će vas mali vodič o izradi francuskog tosta! Znamo da ste čuli za ovaj mini specijalitet, čitali o njemu i vidjeli ga na raznim filmovima, ali zašto ga ne biste naučili i raditi, piše Punkufer.

U duboku posudu za pečenje razbijte dva jaja i ulijte pola velike šalice mlijeka. Posolite i dodajte cimet, a u smjesu možete umutiti i ekstrakt vanilije. Sve zajedno dobro promiješajte. Kruh narežite na deblje kriške, ubacite ih u posudu i pustite da se namaču dok ne 'popiju' svu tekućinu.

Najbolje bi bilo da iskoristite kruh star dan-dva.

Kruh prepržite na malo maslaca u tavi. Za svaku stranu trebat će vam dvije do tri minute. Nakon toga stavite kruh u pleh i pecite ga u prethodno zagrijanoj pećnici 10 do 15 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva.

Kad je gotovo, izvadite i uživajte u tostu kakav još niste jeli!

Vaša reakcija na temu