Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay SOČNI, SLATKI, BRZI RECEPT Kolač od jabuke za čiju izradu nije potreban ni mikser

SOČNI, SLATKI, BRZI RECEPT Kolač od jabuke za čiju izradu nije potreban ni mikser

Rapsodija jesenskih okusa u samo par koraka

Za ovaj sočni jesenski kolač od jabuke potrebno vam je svega par sastojaka, gotov je u veoma kratkom roku, a sadrži sve neodoljive okuse jeseni. Za izradu ovog kolača nije vam potrebna ni zdjela, ni mikser – samo tava i pećnica, donosi Novi list

Sastojci

1 list gotovog lisnatog tijesta

40 g maslaca

2 jabuke

70 g šećera + 1 čajna žlica šećera

Cimet

Priprema

Pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Operite jabuke i narežite ih na kriškice.

Otopite 70 g šećera u tavi (promjer 26 cm) na srednjoj vatri kako biste karamelizirali šećer.

Tavu maknite sa štednjaka i odmah dodajte maslac i sve promiješajte u ujednačenu smjesu.

Na smjesu raspodijelite narezane jabuke. Dodajte cimeta.

Preko jabuka rasporedite lisnato tijesto. Vilicom napravite par rupica i za kraj pospite žlicu šećera.

Kolač pecite 20 minuta, a možete ga servirati uz šlag ili sladoled od vanilije.

Vaša reakcija na temu