Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
SPLIT SPRING FESTIVAL Zašto je ove godine na lokaciji koja nije baš najbolje rješenje? Iz Banovine su odgovorili

SPLIT SPRING FESTIVAL Zašto je ove godine na lokaciji koja nije baš najbolje rješenje? Iz Banovine su odgovorili

Negodovali su pojedini sugrađani...

Počeo je još jedan Split Spring festival koji traje od 23. svibnja do 2. lipnja. Kako su se mijenjale gradske vlasti tako su se mijenjale i lokacije održavanja ovog festivala. Prvo je bio u Đardinu, zatim u Hrvojevoj ulici, a ove godine je u Ulici kralja Tomislava ispred Galerije umjetnina.

Bez puno okolišanja možemo tvrditi da ovo nije najbolja lokacija za održavanje gastronomskog festivala. Kućice u kojima se priprema i poslužuje hrana zauzele su većinu tog dijela ulice. To ne bi bilo toliko sporno da preostalim dijelom ne prolazi vozilo Čistoće i ostala veća dostavna vozila, a uz njih se naguravaju pješaci. Zbog ovogodišnje lokacije na kojoj se održava Split Spring festival negodovali su i pojedini sugrađani. Inače je riječ o vrlo frekventnoj lokaciji, a sada pogotovo kad se na tom mjestu održava manifestacija.

U tom smjeru bio je i formuliran naš upit Banovini koja je odobrila održavanje festivala na ovoj lokaciji, ali i osigurala ovakav pristup pješacima i vozilima za vrijeme trajanja festivala.

Iz Grada su poručili kako je u ulici ostavljen prolaz od preko tri metra širine (jednako kao i na adventima koji su se odvijali na toj lokaciji prije), što je zakonski uvjet zbog mogućnosti pristupa vatrogasnih vozila. Tvrde da su svjesni kako bi sretnije rješenje bilo da je festival organiziran na nekoj alternativnoj lokaciji poput bedema Cornaro, što je organizator i zatražio, ali je dobio odbijenicu Gradskog kotara Grad, pa je ovo bila jedina preostala lokacija. U Hrvojevoj ulici trenutačno se odvijaju radovi, tako da se ove godine Split Spring nije mogao tamo održati.

Iz Banovine su poručili kako je organizator festivala u ovom mandatu bio korektan, poštivao sva pravila, radno vrijeme, pa nisu imali razloga odbiti ih u organizaciji još jednog festivala kojeg pozdravljaju mnogi građani. Dodali su da je riječ o festivalu koji udružuje splitske ugostitelje u predsezoni kako bi na drugačiji način prezentirali svoju ponudu.

Vaša reakcija na temu