Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija TOPE SE U USTIMA Recept za domaće kekse s lješnjacima

TOPE SE U USTIMA Recept za domaće kekse s lješnjacima

Idealni uz kavu ili čaj

Donosimo recept za domaće kekse s lješnjacima. Tope se u ustima te su idealni uz kavu ili čaj.

Sastojci:

- 150 g mljevenih pečenih lješnjaka

- 300 g oštrog brašna

- 150 g šećera

- 170 g maslaca

- 1 žličica praška za pecivo

- 1 jaje.

Priprema:

Sve sastojke sjedinite i napravite prhko tijesto. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na oko 30 minuta, piše N1

Uzimajte dijelove tijesta i pravite kuglice veličine oraha. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i svaku kuglicu malo pritisnite dnom čaše.

Pecite oko 10 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.

Kad se keks ohladi, išarajte ga otopljenom čokoladom.

Vaša reakcija na temu