Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Trik za još sočniji i kremastiji rižot s piletinom i gljivama

Trik za još sočniji i kremastiji rižot s piletinom i gljivama

Kuha se, odnosno peče u pećnici

Jeste li već probali 'ispeći' rižot iz pećnice s piletinom i suhim vrganjima po receptu Jamieja Olivera? Razbijte predrasude i probajte - jednostavno je, sočno i kremasto!

Napravite malo drukčiji rižot s aromatičnim suhim vrganjima i mekanim pilećima zabatcima po receptu dobro poznatog Jamieja Olivera, rižot koji se, za razliku od klasičnog, kuha ili peče u pećnici. Zvuči vam nevjerojatno ili kao pun pogodak kad nemate puno vremena za stajanje uz štednjak? Preostaje vam otkriti što prije jer recept donosi Punkufer.

Da je Jamie zaljubljenik u talijansku kuhinju, to već odavno znamo. Majstor je u spremanju različite tjestenine, umaka i rižota, zato mu vjerujemo i kad je ovaj rižoto u pitanju. Posebno volimo njegove savjete i trikove u kuhinji. Jeste li već isprobali trik Jamieja Olivera za najfiniji rižoto s gljivama?

A tek ovaj za razvlačenje tijesta bez brašna i nereda po kuhinji, taj bi nam trik uistinu svima dobro došao!

Sastojci:

25 g suhih vrganja

180 ml vode

4 komada pilećih zabataka

1 režanj češnjaka

400 g riže arborio

1 l pilećeg temeljca

4 grančice svježeg timijana

50 g maslaca

80 g parmezana

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C.

2. Suhe vrganje prelijte sa 180 ml vruće vode, poklopite i pustite da se vrganji namaču oko 5 minuta. Potom ih ocijedite, ali sačuvajte tekućinu od namakanja.

3. Vrganje usitnite nožem pa ih stavite u dublju posudu za pečenje (od 3 litre), dodajte tekućinu u kojoj su se namakali vrganji, dodajte i na manje komade narezane pileće zabatke, zdrobljeni češnjak, rižu, timijan i temeljac. Dobro izmiješajte, pokrijte aluminijskom folijom i stavite kuhati u pećnicu na 35-40 minuta, odnosno dok riža ne bude kuhana.

4. Nasjeckajte maslac i naribajte parmezan pa umiješajte u kuhani rižoto. Posolite i popaprite pa miješajte oko 3-4 minute dok se rižoto ne zgusne.

5. Poslužite odmah posipano parmezanom.

Vaša reakcija na temu