Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Trik za savršeno pečeno pile - s najhrskavijom kožicom

Trik za savršeno pečeno pile - s najhrskavijom kožicom

Ulje, maslac ili mast nisu potrebni za ovaj recept

Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu - ručak je gotov bez previše kompliciranja.

Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso. 

Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka obrok će biti slastan, piše Punkufer

Sastojci za pečeno pile:

- 1 pile težine od oko kilogram

- 2-3 žlice soli.

Priprema:

1. U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom. 

2. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je teže od kilograma, produljite vrijeme pečenja. 

Vaša reakcija na temu