Za savršeno pečenje sasvim su dovoljna dva sastojka: domaća piletina i pokoja šaka soli, a dodate li tome kremasti pire i salatu - ručak je gotov bez previše kompliciranja.
Ulje, maslac ili mast također nisu potrebni za ovaj recept. Pečenjem na soli meso će ostati sočno, a kožica će biti fino hrskava. Nije potrebno okretati meso.
Ako želite, u unutrašnjost pileta možete staviti kakvo začinsko bilje, naranču ili limun, ali i bez dodataka obrok će biti slastan, piše Punkufer.
Sastojci za pečeno pile:
- 1 pile težine od oko kilogram
- 2-3 žlice soli.
Priprema:
1. U lim za pečenje stavite hrpicu soli. Bit će dovoljne dvije do tri žlice. Pile obrišite papirnatim kuhinjskim ručnikom.
2. Položite pile prsima na sol i pecite ga na 180 stupnjeva Celzija najmanje jedan sat. Ako je teže od kilograma, produljite vrijeme pečenja.