Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U restoranu Kadena slavi se domaće i lokalno: Jesenski meni osvaja aromatičnom toplinom, a prate ga butelje domaćih vinara po promotivnim cijenama
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

U restoranu Kadena slavi se domaće i lokalno: Jesenski meni osvaja aromatičnom toplinom, a prate ga butelje domaćih vinara po promotivnim cijenama

Pripremili su čak osam jela od bakalara

Poznati splitski restoran Kadena na čelu s predanim chefom Matejom Pačarom prava je tvornica maštovitih tanjura koji svojom izdašnošću i poštenom cijenom osvajaju sve veći broj gostiju.


A kako kraj godine u Dalmaciji baš 'pita' bakalar, u Kadeni su odlučili pripremiti poseban meni s ukupno osam jela koja slave ovu svima omiljenu namirnicu. Na meniju su tako pašteta od bakalara, gusta juha od bakalara i celera, nenadmašni bakalar na bianco, brudet od bakalara s palentom, zanimljivi njoki od bundeve s bakalarom i pancetom, trisoto od dimljenog bakalara, zapečene lasagne od bakalara i domaće tagliatelle s bakalarom na crveno. Ako se bojite da će ovakav gurmanski izlet učiniti vaš novčanik suhim kao bakalar u supermarketu, nema straha: cijene se kreću već od 5 i 6 eura za juhu i paštetu do 16 eura za tagliatelle i lasagne, dok vrhunski bakalar na bianco možete guštati već za 13 eura. Meni je dostupan u petak, 24.11., dok će s početkom prosinca biti dostupan svakoga dana, na radost svih koji žude za sjajnim ribljim jelima pristupačne cijene.

Uz gozbu od bakalara, u Kadeni je i dalje aktualan i uzbudljiv jesenski meni kojim kreativni chef Matej Pačar odaje počast lokalnim, sezonskim i svježim namirnicama karakterističnim za ovo godišnje doba.


Meni se sastoji od 13 jela koja veličaju tople zemljane note jeseni i griju tijelo i dušu pomno promišljenim aromama. File od crne slavonske svinje s gljivama i pireom od batata, teleći medaljoni s umakom od bukovača i suhe smokve s domaćim njokima, risotto s bundevom i grdobinom, ragu od divljači i povrća s njokima od batata samo su neki favoriti s jesenskog menija koji su već stekli svoje obožavatelje. I u ovom slučaju cijena jela od 13 do maksimalnih 22 eura prati koncept Kadene: nuditi svježe, jedinstvene i izdašne tanjure po razumnim cijenama.

Sve ove sjajne novitete prati i hvalevrijedna akcija promocije domaćih vinara, na radost vinoljubaca. U sklopu ovog koncepta, odabrana vina 11 hrvatskih vinara snižena su za čak 50%. Gosti koji posjete topao ambijent Kadene tako mogu birati između 20 butelja vinarija Galić, Šember, Markus, Bibich, Benvenuti, Grabovac, Korlat, Matuško, Hvar Hills, Mladina i Cossetto. Deset bijelih, sedam crnih, te dva pjenušca i jedan sjajni rose nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a ni žednim.


Postoji li bolji poziv za napraviti predah u užurbanoj rutini, ostaviti mobitel po strani na koji sat i posvetiti se dragim ljudima, hrani koja inspirira i potiče na razgovor te vinima najljepše zemlje na svijetu?

Svoj stol rezervirajte pozivom na broj 099 470 0797, a dodatne informacije potražite na službenim Facebook i Instagram stranicama Kadene.

Vaša reakcija na temu