Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivabalk from Pixabay Ukrasite medenjake domaćom glazurom odličnog okusa

Ukrasite medenjake domaćom glazurom odličnog okusa

Začinite blagdane

Medenjaci su nezaobilazna poslastica u vrijeme blagdana, a posebice efektno izgledaju kada se ukrase šećernom glazurom.

Ova za koju vam donosimo recept spravlja se od vrlo osnovnih sastojaka koje vrlo vjerojatno imate kod kuće, što znači da ne morate ići u potragu za neobičnim i vašem nepcu neprepoznatljivim sastojcima.

Stoga, isprobajte ovu domaću glazuru i ukrasite vaše medenjake, a posebna je zabava kada ih ukrašavate s mališanima.

Sastojci

195 g šećera u prahu

3 žlice bilo kojeg mlijeka

1 žličica ekstrakta vanilije

pola žličice ekstrakta badema

četvrtina žličice soli

Priprema

Dodajte šećer u prahu u zdjelu srednje veličine i dodajte mlijeko, vaniliju, ekstrakt badema i sol.

Koristite gumenu lopaticu za miješanje dok smjesa ne postane glatka. Konzistencija bi trebala biti dovoljno gusta da se ne cijedi s kolačića, ali dovoljno rijetka da se glazura 'otopi' kada žlicom pokapate po zdjeli.

Stavite glazuru u slastičarsku vrećicu i bacite se na ukrašavanje!

Kada ste gotovi s ukrašavanjem medenjaka, ostavite ih na rešetki za dva do tri sata dok se glazura ne počne stvrdnjavati. Imajte na umu da se ova glazura od šećera u prahu neće u potpunosti stvrdnuti, što znači da ne želite slagati ove kolačiće jedan povrh drugoga.

Savjeti

Ako vaša glazura izgleda presuho, dodajte 1 čajnu žličicu mlijeka. Ako je pak prerijetka, dodajte žlicu šećera u prahu.

U glazuru možete dodati i prehrambenu boju, na način da kap boje sa čačkalicom dodate u samu smjesu što će vam pomoći da kontrolirate količinu boje, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu