Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Uz ovih nekoliko trikova izbjegnite najčešće greške kod pečenja palačinki

Uz ovih nekoliko trikova izbjegnite najčešće greške kod pečenja palačinki

Naoružajte se strpljenjem

Palačinke su bez sumnje jedna od najpopularnijih delicija, a bez obzira za koju se varijantu odlučili, brzo nestaju s tanjura.

Japanske, američke, slane palačinke punjene sirom i šunkom, zapečene ili bezbrojni, podjednako ukusni klasici poput palačinki s voćem, Nutellom, medom ili pekmezom, predstavljaju slastan obrok za sve generacije.

Premda se čini kako je njihova priprema vrlo jednostavna i da se ne može pogriješiti, evo nekoliko korisnih savjeta kako bi uvijek dobro ispale, piše tportal.

Oprezno s miješanjem

Smjesa za palačinke ne smije se previše miješati ili izrađivati mikserom jer će se gluten početi razvijati i tijesto će postati elastično, što znači da će palačinke u konačnici biti gumenog okusa, što nije nimalo privlačno. Savršeno glatku smjesu postići ćete se ako sve sastojke miješate pjenjačom.

Ne žurite

Tijesto za palačinke, savjetuju iskusni chefovi, trebalo bi uvijek kratko odstajati, a bilo bi idealno smjesu pokriti i pustiti da odstoji do pola sata.

Tava

Tavu morate dobro zagrijati jer će se u protivnom tijesto razliti i pokupiti svu masnoću s dna tave. Prije nego krenete peći, testirajte vrućinu tave s probnom palačinkom.

Koju masnoću odabrati

Iako maslac pruža finu aromu, bolje se odlučiti za masnoće poput suncokretovog, kokosovog ili repičinog ulja.

Naoružajte se strpljenjem

Nemojte okretati palačinku dok s donje strane ne poprimi lijepu zlatnožutu boju. Ovo se osobito odnosi na tzv. američke palačinke koje bi se u protivnom mogle izgubiti svoju prozračnu teksturu.

Vaša reakcija na temu