Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Varivo je uvijek dobra ideja

Varivo je uvijek dobra ideja

Vrlo jednostavne pripreme osigurat će vrlo važne nutrijente

Varivo je uvijek dobra ideja, a ovaj recept s lećom i hrpom povrća predstavlja vrlo zdrav i ukusan obrok. Vrlo jednostavne pripreme osigurat će vrlo važne nutrijente i održati osjećaj sitosti dulje vrijeme, a savršen je izbor za prve jesenske dane, piše T-portal.

Leća je odlična namirnica koja zaslužuje češće se naći na obiteljskom meniju. Nutricionisti sve više upozoravaju na zdravstveni rizik konzumiranja velike količine crvenog mesa, a leća je odlična zamjena za crveno meso. Priprema joj je vrlo jednostavna, a u kombinaciji s povrćem predstavlja pravu nutritivnu poslasticu za organizam.

Potrebni sastojci:

400 g leće

1 vlasac

1 poriluk

1 mrkva

2 režnja češnjaka

1 mali krumpir

Sol

Ekstra djevičansko maslinovo ulje

1 list lovora

1 prstohvat majčine dušice

1 prstohvat slatke paprike

Priprema:

Priprema ovog savršenog variva započinje pripremom povrća. Mladi luk ogulite i nasjeckajte na sitne komadiće.

Poriluk ogulite sve dok ne dođete do bijelog dijela, a zatim ga nasjeckajte na sitno.

Mrkvu ogulite i narežite na kockice.

Češnjak ogulite i nasjeckajte na tanke ploške.

U veliki lonac stavite malo ulja, dodajte povrće te lagano dinstajte na laganoj vatri oko pet minuta, no nemojte dopustiti da potamni.

Nakon toga povrće posolite, a zatim dodajte leću. Sve zajedno prodinstajte oko jednu minutu.

Dodajte vode tako da pokrijete leću te da razina bude dva prsta iznad leće.

Dodajte oguljeni i narezani krumpir, lovorov list i još malo posolite.

Pustite da se kuha polako 50 minuta, na pola kuhanja dodajte majčinu dušicu i slatku papriku.

Vaša reakcija na temu