Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Posjetili smo sladoledarnice u Splitu, našli smo i slajić za pse
KUVAČA Piše: Anamarija Alebić, Ana Marasović, Antonia Pešić

VIDEO Posjetili smo sladoledarnice u Splitu, našli smo i slajić za pse

Sreća se ne može kupiti, ali sladoled može

U novoj rubrici tražimo omiljene gastro kutke Dalmatinaca, a ovoga puta saznali smo kakva je ponuda sladoleda u Splitu.

Stigli su nam topli dani, a to znači da će sladoled mnogima idućih mjeseci biti omiljena slastica. U Splitu gotovo na svakom kantunu možete pronaći slastičarnicu koja ih nudi, a mi smo odlučili istražiti koliko se cijenom i ponudom razlikuju.

aMare

Prva na redu je ona koja ima sladoled i za pse, što je odlična vijest jer nas četveronožni ljubimci često okicama gledaju kako bi užicali svoj liz. 

Sladoledarnica aMare na Voćnom trgu nudi veliki izbor zanimljivih okusa, a vlasnik Hrvoje Glasnović priča nam kako nisu zaboravili na pse kada je u pitanju ledeno osvježenje. Prvi put u Splitu vlasnici ljubimcima mogu izabrati hladni desert na bazi jogurta ili kreme. Cijena je 2,50 eura.

- Stranci ne znaju za ovo, ali domaći znaju da sebi i najboljem četveronožnog prijatelju mogu kupiti sladoled - kazala je zaposlenica Andrea, a onda nam je otkrila koji su najpopularniji okusi.

- Pistacija s bijelom čokoladom i šipkom, karamela i slani maslac te cheesecake i pistacija. Cijena za strance je 2,5, a za domaće 2 eura. 

Gelateria Ela's Icream & More

Na dno Domaldove ulice smještena je Gelateria Ela's Icream & More. Na ideju o izradi savršenog domaćeg sladoleda koji se radi isključivo s prirodnim namirnicama, vlasnica Ela Bedalov je došla prije pet godina jer je i sama obožavatelj sladoleda. Ela se vodi time da proizvod bude što svježiji, a time i kvalitetniji pa ponudom uvijek dominiraju okusi sezone. Novost su sladoledi na štapiću.

Trenutačno imaju kinder, kokos, pistaciju, lješnjak, badem, bijelu čokoladu s malinom, a preko ljeta bit će isti okusi na štapiću kao i na kuglici. Također, u ponudi će biti i voćni sorbeti, kazuje nam djelatnica. 

Za kuglicu kod Ele izdvojit će te isto dva i pol eura, a za sladolede na štapiću 2,90. 

Gelateria Riva

Iduća postaja bila je Riva, a sladoledarnica naziv nosi upravo po mjestu na kojem se nalazi. Vlasnik Kadi Hajdari nam govori kako je sto posto prirodan, a riječ je o obiteljskoj tradiciji koja datira još od 1968.godine.

- Prvu sladoledarnicu otvorili smo u Dubrovniku, a u Splitu poslujemo već 12 godinu. Sladoled je domaći, obiteljski i mora biti dobar. Svaki dan u ponudi imamo više od 20 okusa, a svake sezone pripremimo i neke novitete - navodi nam ljubazni Hajdari.

- Domaći su većina naših gostiju jer se u Splitu sladoled jede većinu godine, a upravo radi domaćih gostiju nismo dizali ni cijenu kuglice. Dva eura je iznos koji ćete potrošiti za ovaj slatki užitak kod nas - otkriva nam vlasnik. 

Gelateria Emiliana

Gelateria Emiliana sada se nalazi u većem prostoru na adresi Pistura ulica, a kod njih šalju će te lizati za 2 eura. Ovaj sladoled liže se tijekom cijele godine, a vole ga domaći i stranci. Kako i ne nikada vas već na ulazu zapuhne miris tek pečenog korneta, koji za one koji baš obožavaju slatko može biti punjen čokoladom. Na istom mjestu, također pred očima gostiju, nastaju i zanimljivi okusi. 

Slastičarnica 'Hajduk'

Prije pola stoljeća dvije obitelji Emrulai i Šakiri našle su svoje mjesto pod suncem usred Splita, u Matošića ulici. Kako onda - tako i sada, a u 'Hajduka' se nikada nije gledalo na veličinu kuglice, ne štedi se na sladoledu. Kod njih možeš i 'pola - pola', pa za cijenu jedne, realno, pojedeš dvije kuglice. Cijena ovdje je 2 eura, a posebnost je što je ovo rijetka sladoledarnica gdje možeš sjest i pojest svoj slatki ledeni desert. 

Na kraju zaključimo kako se o okusima ne raspravlja, ali Split definitivno ima odličnu, raznovrsnu ponudu 'slajića'. Jedno je sigurno, sladoledom se povremeno svi mogu osladiti. Sreća se ne može kupiti, ali sladoled može.

@dalmatinskiportal KUVAČA Posjetili smo sladoledarnice u Splitu, našli slajić i za pse U novoj rubrici tražimo omiljene gastro kutke Dalmatinaca, a ovoga puta saznali smo kakva je ponuda sladoleda u Splitu. #sladoled #splitcroatia #icecream #ponuda #cijene #gelateria #dalmatinskiportal original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu