Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Za brzu večeru napravite makarone sa sirom

Za brzu večeru napravite makarone sa sirom

Recept će oduševiti baš sve

Sami je kraj radnog tjedna, obaveza je puno, a pored njih i umora nemate volje za stajanjem u kuhinji i pripremanjem nekih kompliciranih jela. Nema ni potrebe, večeru možete pripremiti za 10-ak minuta, a oduševljeni će biti svi ukućani jer kome spoj tjestenine i sira nije neodoljiv? Inače, ovaj recept za makarone sa sirom otkrio je glazbenik John Legend kada je gostovao u emisiji Marthe Stewart.  

Treba vam: 

4 žlice maslaca i jedna mala za premazivanje posude 

3 šalice makarona 

2 konzerve kondenziranog mlijeka 

1/3 šalice obranog mlijeka  

2 velika jaja 

Sol, papar, malo češnjaka u prahu i mljevena paprika 

200 g naribanog cheddar sira 

100 g naribanog Monterey Jack sira 

Zagrijte pećnicu na 250°C. Namažite posudu za pečenje maslacem i ostavite sa strane. Skuhajte makarone prema uputama.  Ocijedite tjesteninu, vratite u lonac u kojem se kuhala i dodajte maslac, promiješajte. U jednoj zdjeli pomiješajte obje vrste mlijeka, jaja i začine, pa ostavite sa strane. U drugoj pomiješajte sireve. 

1/3 makarona stavite u posudu za pečenje i posipajte s isto toliko sira. Ponavljajte postupak do vrha, a zatim sve prelijte mješavinom mlijeka i jaja. Pecite 35-45 minuta, a prije serviranja ostavite 10-15 da se ohladi, prenosi Večernji list.

Vaša reakcija na temu