Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZABORAVITE KUPOVNE Domaći umak koji će svaki hamburger podići na novu razinu

ZABORAVITE KUPOVNE Domaći umak koji će svaki hamburger podići na novu razinu

Donosimo recept

Hamburger je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, no ono što ga često čini posebnim nije samo meso ili pecivo, već – umak. Dok većina poseže za kupovnim opcijama, pravi gurmani znaju da se najbolji okus skriva u domaćoj verziji.

Domaći umak za hamburger ne zahtijeva puno vremena, a razlika u okusu osjetit će se već nakon prvog zalogaja. Osim što je kremast i pun okusa, prednost je i u tome što sami birate sastojke – bez aditiva i nepotrebnih pojačivača.

Sastojci:

- 4 žlice majoneze

- 2 žlice ketchupa

- 1 žlica senfa

- 1 žlica sitno nasjeckanih kiselih krastavaca

- 1 žličica bijelog luka u prahu (ili pola svježeg češnja)

- prstohvat papra

- prstohvat soli

- nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

U maloj zdjelici pomiješajte majonezu, ketchup i senf. Dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce te začinite češnjakom, solju i paprom. Na kraju dodajte par kapi limunovog soka i sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

Ostavite umak u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja – tako će se okusi prožeti i postati još intenzivniji.

Savjet za posluživanje

Ovaj umak savršeno se slaže s klasičnim junetina-burgerom, ali i s piletinom ili vegetarijanskim verzijama. Možete ga koristiti i kao dip za pržene krumpiriće ili kao preljev za sendviče i wrapove.

Jednostavan, brz i neusporedivo ukusniji od kupovnih varijanti – domaći umak za hamburger lako će postati vaš novi favorit u kuhinji.

Vaša reakcija na temu