Hamburger je klasik koji nikada ne izlazi iz mode, no ono što ga često čini posebnim nije samo meso ili pecivo, već – umak. Dok većina poseže za kupovnim opcijama, pravi gurmani znaju da se najbolji okus skriva u domaćoj verziji.
Domaći umak za hamburger ne zahtijeva puno vremena, a razlika u okusu osjetit će se već nakon prvog zalogaja. Osim što je kremast i pun okusa, prednost je i u tome što sami birate sastojke – bez aditiva i nepotrebnih pojačivača.
Sastojci:
- 4 žlice majoneze
- 2 žlice ketchupa
- 1 žlica senfa
- 1 žlica sitno nasjeckanih kiselih krastavaca
- 1 žličica bijelog luka u prahu (ili pola svježeg češnja)
- prstohvat papra
- prstohvat soli
- nekoliko kapi limunovog soka
Priprema:
U maloj zdjelici pomiješajte majonezu, ketchup i senf. Dodajte sitno nasjeckane kisele krastavce te začinite češnjakom, solju i paprom. Na kraju dodajte par kapi limunovog soka i sve dobro promiješajte dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.
Ostavite umak u hladnjaku barem 30 minuta prije posluživanja – tako će se okusi prožeti i postati još intenzivniji.
Savjet za posluživanje
Ovaj umak savršeno se slaže s klasičnim junetina-burgerom, ali i s piletinom ili vegetarijanskim verzijama. Možete ga koristiti i kao dip za pržene krumpiriće ili kao preljev za sendviče i wrapove.
Jednostavan, brz i neusporedivo ukusniji od kupovnih varijanti – domaći umak za hamburger lako će postati vaš novi favorit u kuhinji.