Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zašto ne biste isprobali ove ukusne palačinke s jabukama?

Zašto ne biste isprobali ove ukusne palačinke s jabukama?

Tope se u ustima

Palačinke nije teško pripremiti, obožavaju ih i najmlađi, a ukusne su bez obzira napunite li ih sirom, pekmezom, Nutellom...

T-portal donosi recept kako ćete ih pripremiti fine palačinke s jabukama:

Potrebno je:

125 g brašna

1 jaje

225 ml mlijeka

2 žlice vode

narezana jabuka

Priprema:

U veliku posudu stavite brašno, dodajte jaje, pa pomiješajte 225 ml cjelovitog ili poluobranog mlijeka s dvije žlice vode i dobro promiješajte - smjesa ne smije biti ni pregusta ni prerijetka. Stavite je u hladnjak na najmanje pola sata.

Zagrijte tavu premazanu s malo maslaca na srednje jakoj vatri i krenite peći. Kad se tijesto počne stezati, otpustite rubove tankom lopaticom ili nožem, a kad počne mijenjati boju, brzo preokrenite i pecite još 30 sekundi.

Irski chef Richard Corrigan, prije nego izlije smjesu za palačinku na tavu, narezanu jabuku premazanu šećerom peče na maslacu dok se ne počne karamelizirati. Zatim pospe šećerom i cimetom te preokrene i peče s druge strane.

Servira ih s medom i šlagom sa strane. 

Vaša reakcija na temu