Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ZAVOLIT ĆE JE I NAJVEĆI HEJTERI Trik za najfiniju pečenu cvjetaču

ZAVOLIT ĆE JE I NAJVEĆI HEJTERI Trik za najfiniju pečenu cvjetaču

Ovo povrće u sirovom obliku nema mnogo okusa

Cvjetača je iznimno fleksibilno povrće koje se može pripremiti na različite načine. Od njega možete napraviti lažnu rižu, pire, pečene odreske, 'tijesto' za pizzu...mnogo toga.

No cvjetača u sirovom obliku nema mnogo okusa. Stoga, želite li uživati u jelu sa cvjetačom koja je puna okusa, marinirajte je u slatko-slanim-kiselim začinima, donosi Punkufer.

Sastojci za pečenu cvjetaču:

1 manja glavica cvjetače

3 češnja češnjaka

1 komadić svježeg đumbira veličine oko 2,5 centimetra

1 čajna žličica sjemenki komorača

1 čajna žličica kurkume u prahu

2 čili papričice

1 čajna žlica svježe iscijeđenog limunova soka

1 manji luk

sol i papar po želji

biljno ulje za pečenje

Priprema:

1. Odstranite lišće s glavice cvjetače te izrežite tvrdu jezgru nožem. Operite je i osušite.

2. U sjeckalici povrća sameljite luk, češnjak, đumbir, kurkumu, sjemenke komorača, limunov sok, sol i papar te čili papričice u jednoličnu smjesu.

3. Prelijte smjesu preko sirove glavice cvjetače i dobro je umasirajte u svaki dio. Ostavite da se cvjetača marinira u začinima preko noći.

4. Sljedeći dan zagrijte pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva.

5. Stavite mariniranu glavicu cvjetače na lim za pečenje te je prekrijte biljnim uljem.

6. U dno lima za pečenje ulijte nekoliko žlica vode.

7. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 75 minuta dok unutrašnjost cvjetače ne postane mekano, a površina zapečena.

8. Poslužite uz rižu i sezonsku salatu po želji. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu