Quiche sa špinatom i gljivama jednostavno se priprema, u njemu uživaju kako vegetarijanci tako i mesojedi. Za pripremu je potrebno oko 25 minuta do pola sata (plus vrijeme za pečenje).
Sastojci za 6 osoba:
- 2 žlice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja
- oko 200 grama gljiva po izboru
- šalica i opol tanko narezane kapule
- žlica tanko narezanog češnjaka
- oko 8 šalica svježeg mladog špinata, krupno nasjeckanog
- 6 velikih jaja
- četvrtina šalice punomasnog mlijeka
- četvrtina šalice vrhnja
- žlica senfa
- žlica majčine dušice
- četvrtina žličice soli
- četvrtina žličice papra
- šalica i pol nasjeckanog tvrdog sira.
Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pečenje.
2. Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite gljive i povremeno pomiješajte dok porumene i omekšaju - oko 8 minuta. Dodajte luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta uz često miješanje. Dodajte potom špinat i miješajte neprestano još 1-2 minute. Potom maknite s vatre.
3. U posudi umutite jaja, mlijeko, vrhnje, senf, majčinu dušicu, sol i papar. Pomiješajte potom sa smjesom od gljiva i sirom. Izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i pecite oko 30 minuta. Neka odstoji 10 minuta prije posluživanja, piše Eating well.