Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZDRAVA HRANA Recept za quiche sa špinatom i gljivama

ZDRAVA HRANA Recept za quiche sa špinatom i gljivama

Utrošit ćete manje od pola sata

Quiche sa špinatom i gljivama jednostavno se priprema, u njemu uživaju kako vegetarijanci tako i mesojedi. Za pripremu je potrebno oko 25 minuta do pola sata (plus vrijeme za pečenje). 

Sastojci za 6 osoba:

- 2 žlice ekstra-djevičanskog maslinovog ulja

- oko 200 grama gljiva po izboru

- šalica i opol tanko narezane kapule

- žlica tanko narezanog češnjaka

- oko 8 šalica svježeg mladog špinata, krupno nasjeckanog

- 6 velikih jaja

- četvrtina šalice punomasnog mlijeka

- četvrtina šalice vrhnja

- žlica senfa

- žlica majčine dušice

- četvrtina žličice soli

- četvrtina žličice papra

- šalica i pol nasjeckanog tvrdog sira.

Priprema:

1. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Namastite posudu za pečenje.

2. Zagrijte ulje na tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite gljive i povremeno pomiješajte dok porumene i omekšaju - oko 8 minuta. Dodajte luk i češnjak i pirjajte oko 5 minuta uz često miješanje. Dodajte potom špinat i miješajte neprestano još 1-2 minute. Potom maknite s vatre. 

3. U posudi umutite jaja, mlijeko, vrhnje, senf, majčinu dušicu, sol i papar. Pomiješajte potom sa smjesom od gljiva i sirom. Izlijte u pripremljenu posudu za pečenje i pecite oko 30 minuta. Neka odstoji 10 minuta prije posluživanja, piše Eating well

Vaša reakcija na temu