Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZIMSKA SPIZA Kiseli kupus s pancetom i piletinom

ZIMSKA SPIZA Kiseli kupus s pancetom i piletinom

Važno je imati kvalitetne namirnice

Čim zahladi prijaju intenzivniji okusi i masnija jela kao što je kiseli kupus. Obično se kuha sa suhim mesom, pirja sa slaninom ili kobasicama, svježom svinjetinom kao što je buncek ili vratina. Ovog puta predlažemo manje čestu varijantu - piletinu. Pileće meso preuzme na sebe višak slanoće, a kupusu daje finiji okus. Bila sam skeptičan kada sam dobila ovaj recept, ali ispunio je sva očekivanja. Piletina također može biti dodatak nekom drugom mesu koji prevladava u jelu, kao što je svinjska vratina.

Vrlo je važno nabaviti dobar kiseli kupus. 

Sastojci:

¾ kilograma kiselog kupusa

3 - 4 žlice maslinovog ulja

3 - 4 režnja češnjaka

20 dkg pancete

batak i zabatak

lovorov list

1 decilitar vina

Postupak:

Na maslinovom ulju ispržiti batak i zabatak dok ne dobije smeđu koricu, oko desetak minuta. Dodati nasjeckani češnjak i narezanu pancetu da se zaprži. Nakon toga dodati djelomično isprani kupus, lovorov list, papar u zrnu. Dinstati dok ne ispari voda kako bi se kupus malo zapekao. Nakon toga doda se vino i sve skupa pirja još oko sat vremena. Ukoliko je potrebno dolije se još vina kako kupus ne bi zagorio. Cjelokupno vrijeme pirjanja kupusa je oko sat i pol. Može se servirati s prženim krumpirima, pečenim kobasicama ili svinjskom vratinom, piše Glas Istre.

Vaša reakcija na temu