Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash ZIMSKA VEČERA Recept za pole krumpira

ZIMSKA VEČERA Recept za pole krumpira

Mogu se jesti kao samostalno jelo ili kao prilog

Zapečene pole krumpira idealan su prilog ili samostalno jelo, primjerice za večeru, a vrlo jednostavno se pripremaju. Pobrinite se samo da pronađete kvalitetan domaći krumpir.

Sastojci:

- krumpir

- sol 

- prilozi po želji - kajmak, panceta, vrhnje, ajvar, sir.

Priprema:

Dobro operite krumpir i narežite ga na polovice uzdužno. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Posložite ih na papir za pečenje i posolite po želji. 

Pecite 40-ak minuta, ovisno o veličini krumpira. Gotove su kada se na gornjem dijelu krumpira uhvati zlatnožuta korica, a kada vilica ili nož prolazi kroz krumpir. Stavljate li slaninu na njih, narežite ih na duže i šire trake te 10-ak minuta prije kraja stavite na pole da se zapeku. Možete dodati i sir na vrh pa će se on lagano rastopiti, piše 24 sata

Izvadite i pustite da se malo ohladi. Jesti ih možete uz ajvar, kajmak, kobasice ili nešto drugo po želji. 

Vaša reakcija na temu