Zapečene pole krumpira idealan su prilog ili samostalno jelo, primjerice za večeru, a vrlo jednostavno se pripremaju. Pobrinite se samo da pronađete kvalitetan domaći krumpir.
Sastojci:
- krumpir
- sol
- prilozi po želji - kajmak, panceta, vrhnje, ajvar, sir.
Priprema:
Dobro operite krumpir i narežite ga na polovice uzdužno. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Posložite ih na papir za pečenje i posolite po želji.
Pecite 40-ak minuta, ovisno o veličini krumpira. Gotove su kada se na gornjem dijelu krumpira uhvati zlatnožuta korica, a kada vilica ili nož prolazi kroz krumpir. Stavljate li slaninu na njih, narežite ih na duže i šire trake te 10-ak minuta prije kraja stavite na pole da se zapeku. Možete dodati i sir na vrh pa će se on lagano rastopiti, piše 24 sata.
Izvadite i pustite da se malo ohladi. Jesti ih možete uz ajvar, kajmak, kobasice ili nešto drugo po želji.