Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović ZINFEST Crljenak kaštelanski u središtu je pozornosti, kuhali učenici

ZINFEST Crljenak kaštelanski u središtu je pozornosti, kuhali učenici

Mogao se kušati brujet s orzom i grahom, uz domaća vina

Marina Kaštela u Kaštel Gomilici proteklih je dana 'centar svita' ljubiteljima dobre kapljice, prvenstveno crljenka kaštelanskog, pretka nadaleko svjetski priznatog kalifornijskog zinfandela.

Naime, od četvrtka pa do subote, održava se drugo izdanje međunarodnog festivala u slavu crljenka kaštelanskog 'ZINFEST 2022. - Jadranski sajam tradicijskih jela i vina'.

Posjetitelje uz besplatan ulaz, očekuju brojna događanja!


Program je predvidio degustacije vina, ali i vrhunskih jela, uz edukacije te predstavljanje noviteta u vinarstvu i vinogradarstvu, panel rasprave, gastronomske radionice, sljubljivanje vina i jela.

Antun Nišević, exquisite masterchef, izvršni kuhar, organizirao je učenike i profesore četiriju škola da svoja umijeća predstave i na Zinfestu 2022.


Među ostalima sudjelovali su i učenici Srednja škola Braća Radić iz Kaštela koji su kuhali tradicionalna jela.

'Četvero učenika kuhalo je bakalar na brujet sa slanim grajom i orzom. Koristili smo i vino. To je jedno lijepo jelo na žlicu. Pripremali su ga učenici smjera prehrambenih tehničara. 


Ovo im je odlično iskustvo da razmišljaju o hrani, važnosti hrane, o očuvanju autohtonih jela i namirnica da nauče način prezentacije i kontakta s ljudima', kazala nam je prof. Ivana Lelas.


Program je nastavljen predstavljanjem i kušanjem vina i predavanjima.

U subotu će biti priređen Dan otvorenih vrata vinarija i konoba.

Vaša reakcija na temu