Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Znate li kako se čuva krumpir?

Znate li kako se čuva krumpir?

Spriječite proklijavanje uz samo jednu jabuku

Krumpir je namirnica koja bi se trebala držati na suhom i tamnom mjestu, poput ostave ili garaže, ali nisu svi u mogućnosti pravilno spremati krumpir. Ako se krumpir nalazi na svijetlom i vlažnom mjestu, on počinje klijati i brzo gubi svoju čvrstu teksturu i prepoznatljiv okus. No postoji jednostavan način kako ćete to spriječiti, a potrebna vam je samo jedna jabuka, prenosi Lifehacker, piše Večernji list


Sve što trebate napraviti je u svoju posudu ili vreću s krumpirom dodati jednu jabuku i to na samu sredinu. Jabuka proizvodi i ispušta etilen, prirodni plin koji sprječava nastanak korijena i proklijavanje krumpira. Budući da jabuke također uzrokuju prebrzo sazrijevanje voća i povrća, čuvanje jabuka dalje od njih dobro je i za vaše druge proizvode. 


Krumpir pohranjen s jabukom ostaje čvrst i bez klica, čak i nakon osam tjedana, u usporedbi s krumpirom pohranjenim bez jabuke; oni su 'uglavnom mekani, naborani i tužnog izgleda'. Zato dodajte jabuku i spremite svoj krumpir.

Vaša reakcija na temu