Zobena kaša je savršen doručak koji pruža energiju, bogata je vlaknima i lako se prilagođava različitim okusima. Ovaj recept donosi jednostavnu verziju sa svježim i suhim voćem, idealnu za svaki dan.
Sastojci:
- 50 g zobenih pahuljica
- 200 ml mlijeka ili biljnog napitka (bademovo, zobeno, sojino)
- 1 žličica meda ili javorovog sirupa
- 1 banana, narezana na kolutiće
- 50 g bobičastog voća (borovnice, jagode, maline)
- 1 žlica nasjeckanih orašastih plodova (bademi, orasi, lješnjaci)
- ½ žličice cimeta (po želji)
Priprema:
1. U lončiću zagrijte mlijeko na srednje jakoj vatri dok ne postane toplo, ali ne smije zakuhati.
2. Dodajte zobene pahuljice i kuhajte uz povremeno miješanje oko 5 minuta, dok se ne zgusne.
3. Maknite s vatre i umiješajte med ili javorov sirup.
4. Prelijte kašu u zdjelicu i dodajte narezanu bananu, bobičasto voće i orašaste plodove.
5. Po želji pospite cimetom za dodatnu aromu.
Ova zobena kaša ne samo da je ukusna, već pruža dugotrajan osjećaj sitosti i obiluje hranjivim sastojcima koji podržavaju zdravlje organizma. Možete je prilagoditi po vlastitom ukusu dodajući suho voće, chia sjemenke ili kokosove pahuljice.