Advent u restoranu Štorija najavljuje dolazak Skoke, Zirojevića, Špičeka...

Advent u restoranu Štorija najavljuje dolazak Skoke, Zirojevića, Špičeka...

Vrhunac ovog razdoblja zasigurno će biti doček Nove godine kada će zasjati posebnim sjajem, a večer će biti ispunjena zvucima glazbe Marine Fernandes

Restoran Štorija kojim kormilare majstorske ruke kulinarskog chefa Ivana Pažanina u vrlo je kratkom roku postao jedno od vodećih imena splitskog gastronomskog neba, ali i mjesto koje svojom kvalitetom pokazuje da nije riječ samo o sezonskom restoranu koji svoja vrata zatvara s prvim jesenskim kišnim kapima. Naprotiv, Štorija postavlja trendove ovoga grada i puni svoje stolove istinskim ljubiteljima vrhunske hrane i pomno biranih vina i dugo nakon što je kraj sezone natjerao brojne ugostitelje da svoje objekte bace u dubok zimski san. 

Za razliku od njih, Štorija najavljuje iznimno živopisno razdoblje u kojem će se zasigurno tražiti stol više jer imena koja će položiti svoje noževe na pult ovoga restorana iz toplih će domova izvući sve zagrižene ljubitelje dobre hrane. A kada saznate o kojim je imenima riječ, shvatit ćete da će tih večeri Štorija biti jedino mjesto na kojem ćete i sami poželjeti biti. Naime, već samom najavom Večeri tartufa 15. studenog na kojoj su gostovali veliki prijatelji Ivana Pažanina, kulinarski virtuozi Braco Sanjin i Mate Janković, a večeru u 6 sljedova pratila su vina vinarije Coronica, rezervacije su planule takvom brzinom da je Štorija morala reagirati iznenadnom organizacijom još jedne Večeri tartufa, i to u subotu 16. studenog. I ova je večer bila popunjena do posljednjeg mjesta. 


Ove su trijumfalne večeri tek uvertira u brojna događanja koja slijede u nadolazećem razdoblju u kojem će ovaj restoran ugostiti još neka briljantna i nadaleko poznata imena hrvatske gastronomije. Tako će već 30. studenog Hrvoje Zirojević iz restorana Laganini na Palmižani, chef godine prema izboru prestižnog svjetskog gastronomskog vodiča Gault&Millau, predstaviti četiri nova jela menija praćena vinima vinarije Bire, a već će iduće večeri, prvoga dana najveselijeg mjeseca u godini, 1. prosinca, predstaviti adventski bakalar praćen vinima vinarije Krajančić. 

Advent na Rivi nikad nije djelovao privlačnije jer će blagdanska kuhinja vrhunskih chefova biti predstavljena kroz brojna lica bakalara i provlačiti se kroz čitav prosinac. Bit će ovo razdoblje u kojem će Štorija biti neizostavno mjesto okupljanja i uživanja u kulinarskim delicijama. 


Ravno s malih ekrana u elegantan i bezvremenski prostor Štorije, 11. i 12. prosinca , ulazi dobro poznat tim ekipe 3, 2, 1 kuhaj! Legendarni Tomislav Špiček i Željka Klemenčić, dok će gosti moći uživati u vinima Colleti. 


Poseban interes zasigurno će izazvati vijest da u Štoriju stiže i ingeniozni David Skoko koji će svoje umijeće i inovativnost pokazati 18. i 19. prosinca. Ova će večer biti upotpunjena vinima vinarije Galić. 


Vrhunac ovog razdoblja zasigurno će biti novogodišnja večera, doček Nove godine, kada će Štorija zasjati posebnim sjajem te će ova večer biti ispunjena zvucima glazbe Marine Fernandes. Rezervacije su već otvorene te bi bilo dobro rezervirati svoja mjesta na vrijeme želite li biti dijelom ove blještave novogodišnje priče. U svakom slučaju, Štorija je ovim najavama nadmašila sva očekivanja i u svojim redovima ugostila kulinarsku elitu, creme de la creme. Kako u životu ipak najviše pamtimo iskustva, ove su večeri zasigurno jedna od onih kojih ćemo se rado prisjećati. 

Želite li učiniti nadolazeće adventsko razdoblje nezaboravnim, rezervirajte svoje mjesto u Štoriji na vrijeme putem emaila: book.storija@biberon.hr ili putem telefona +385 99 3000 303. 

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(54841, "");
Pregledaj komentare