Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Blogerica Julija Beroš će održati slastičarsku radionicu

Blogerica Julija Beroš će održati slastičarsku radionicu

Autorica bloga 'Torta, pinjur, pjat' 22. siječnja će otkriti svoje kulinarske tajne zainteresiranima

Julija Beroš, autorica bloga 'Torta, pinjur, pjat', je diplomirana ekonomistica, majka, supruga i zaljubljenica u kuhanje, ponajviše u slatki dio kuhanja - izradu slastica. U kuhinju je ušla kao djevojčica i još uvijek najradije boravi u njoj. Voli kuhanje jer je kao čarolija - ono što imate prije 'čarobiranja' je isto što imate i nakon, ali u skroz drugom - oku i nepcu - mnogo dražem obliku!  Početci su bili teški uz puno opečenih prstiju, a tada je i mramorni kolač izgledao kao bauk. Srećom, našom i njezinom, savladala ga je te tremi usprkos i vjerojatno zahvaljujući njemu danas piše vlastiti food blog.

Njezina druga velika ljubav je fotografija. Fotografirati voli najviše hranu. Food blog je bio logičan produkt te dvije ljubavi s pretežno slatkim receptima.

Zašto blog? Zato što je blog - food blog - mjesto gdje možete pronaći recepte koje je sama isprobala, recepte o kojima je napisala svoje dojmove, recepte dio kojih su i detaljni iskustveni savjeti kako nešto napraviti od samog početka - namijenjeni onima koji tek počinju u avanturi zvanoj kuhanje kao i onima koji su već veterani - podsjetnik uvijek dobro dođe.

Preko bloga želi pokazati kako se doma mogu napraviti u najmanju ruku jednako lijepe, a vjerojatno i ukusnije slastice od onih koje susrećemo po restoranima, na televiziji ili internetu. Preko bloga ostvaruje i komunikaciju sa svojim čitateljima, gledateljima i kušateljima - uvijek spremna pomoći bilo odgovorom na kakvo pitanje ili savjetom.

Blog doživljava novom dimenzijom nekadašnje bilježnice s receptima te ga uz puno ljubavi ostavlja u naslijeđe kuhara i kuharica, slastičara.

Svakodnevno učeći i istražujući pomiče vlastite granice težeći boljem. Iako voli iskušavati nove recepte, neprocjenjivo bogatstvo ipak pronalazi upravo u receptima baka i prabaka.


Julija Beroš gostuje 22. siječnja 2016. u 17 sati u Stelli Polaris, ustanovi za obrazovanje odraslih na adresi Vukovarska 65 u Splitu, gdje će održati radionicu u trajanju tri sata tematike po izboru sudionika. 

Odabrati se može između:  

1. Tart od čokolade i karamela s izradom ružica od ganachea

2. Brownie torta s lemon curdom i malinama

3. Dacquoise torta od lješnjaka i čokolade

4. Vučeno tijesto i savijača od jabuka i vrhnja

5. Mađarica

Na mail info@stellapolaris.hr dojavite izradu koje slastice želite vidjeti uživo i prijavite se na radionicu najkasnije do 18. siječnja. Kotizacija u iznosu od 230 kuna se uplaćuje na poslovni račun ustanove najkasnije do 20. siječnja. Broj sudionika  je ograničen, stoga požurite u rezervaciji svog mjesta!

Vaša reakcija na temu