Julija Beroš, autorica bloga 'Torta, pinjur, pjat', je diplomirana ekonomistica, majka, supruga i zaljubljenica u kuhanje, ponajviše u slatki dio kuhanja - izradu slastica. U kuhinju je ušla kao djevojčica i još uvijek najradije boravi u njoj. Voli kuhanje jer je kao čarolija - ono što imate prije 'čarobiranja' je isto što imate i nakon, ali u skroz drugom - oku i nepcu - mnogo dražem obliku! Početci su bili teški uz puno opečenih prstiju, a tada je i mramorni kolač izgledao kao bauk. Srećom, našom i njezinom, savladala ga je te tremi usprkos i vjerojatno zahvaljujući njemu danas piše vlastiti food blog.
Njezina druga velika ljubav je fotografija. Fotografirati voli najviše hranu. Food blog je bio logičan produkt te dvije ljubavi s pretežno slatkim receptima.
Zašto blog? Zato što je blog - food blog - mjesto gdje možete pronaći recepte koje je sama isprobala, recepte o kojima je napisala svoje dojmove, recepte dio kojih su i detaljni iskustveni savjeti kako nešto napraviti od samog početka - namijenjeni onima koji tek počinju u avanturi zvanoj kuhanje kao i onima koji su već veterani - podsjetnik uvijek dobro dođe.
Preko bloga želi pokazati kako se doma mogu napraviti u najmanju ruku jednako lijepe, a vjerojatno i ukusnije slastice od onih koje susrećemo po restoranima, na televiziji ili internetu. Preko bloga ostvaruje i komunikaciju sa svojim čitateljima, gledateljima i kušateljima - uvijek spremna pomoći bilo odgovorom na kakvo pitanje ili savjetom.
Blog doživljava novom dimenzijom nekadašnje bilježnice s receptima te ga uz puno ljubavi ostavlja u naslijeđe kuhara i kuharica, slastičara.
Svakodnevno učeći i istražujući pomiče vlastite granice težeći boljem. Iako voli iskušavati nove recepte, neprocjenjivo bogatstvo ipak pronalazi upravo u receptima baka i prabaka.
Julija Beroš gostuje 22. siječnja 2016. u 17 sati u Stelli Polaris, ustanovi za obrazovanje odraslih na adresi Vukovarska 65 u Splitu, gdje će održati radionicu u trajanju tri sata tematike po izboru sudionika.
Odabrati se može između:
1. Tart od čokolade i karamela s izradom ružica od ganachea
2. Brownie torta s lemon curdom i malinama
3. Dacquoise torta od lješnjaka i čokolade
4. Vučeno tijesto i savijača od jabuka i vrhnja
5. Mađarica
Na mail info@stellapolaris.hr dojavite izradu koje slastice želite vidjeti uživo i prijavite se na radionicu najkasnije do 18. siječnja. Kotizacija u iznosu od 230 kuna se uplaćuje na poslovni račun ustanove najkasnije do 20. siječnja. Broj sudionika je ograničen, stoga požurite u rezervaciji svog mjesta!