Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BMW gasi još jedan model

BMW gasi još jedan model

Neće previše nedostajati

BMW polako čisti svoju gamu i priprema prostor za daljnji razvoj u smjeru elektrifikacije. Idući na popisu za odstrel je model X4, koji po svemu sudeći ne dobiva nasljednika. Iako se radi o crossoveru, ovaj je model u posljednje vrijeme postao suvišan.

A glavni krivac za to je novi X2. Naime, nova generacija je toliko narasla u odnosu na prethodnu da je X4 učinila viškom. Trenutno preklapanje se neće nastaviti u narednim godinama, što u prijevodu znači kako će deblji kraj izvući upravo X4.

Potvrdili su to i iz samog BMW-a izjavivši za Motor1 Italia kako najljući rival Mercedesa GLC neće dobiti nasljednika. BMW tako objašnjava da više nema mjesta u ponudi za X4 sada kada je X2 narastao. Razlika u cijenama između njih je značajno smanjena, tako da nema smisla držati oba u liniji. Oni koji trebaju SUV s kupeovskom formom mogu birati veći i skuplji X6, prenosi Index.

Vaša reakcija na temu