Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: GAST, Perivoj Braco Sanjin otkrio kako će izgledati 'njegov' Perivoj: 'Mene zanimaju i inspiriraju domaći ljudi!'

Braco Sanjin otkrio kako će izgledati 'njegov' Perivoj: 'Mene zanimaju i inspiriraju domaći ljudi!'

Restoran će zbog velikog kapaciteta biti podijeljen u dva dijela

Braco Sanjin karijeru nastavlja kao novi chef Perivoja, nakon višegodišnjeg mandata u restoranu Kadena i jedne sezone u bistrou O’Zlata. Kako nam je kazao, došlo je vrijeme za novu etapu u secesijskoj vili s prekrasnim perivojem koji ponovo otvara vrata za desetak dana.

- Dobio sam mnogo ponuda, ali Perivoj je ispunio sve kriterije, a za mene najvažniji je mogućnost rada tijekom cijele godine. Ljeti gosti sami dolaze, a zima pokaže i iskristalizira one najbolje. Mene zanimaju i inspiriraju domaći ljudi - rekao nam je splitski chef koji sa sobom dovodi dio svog tima i prepoznatljiv rukopis.

- Restoran će zbog velikog kapaciteta biti podijeljen u dva dijela -kavanu i restoran. U prvom dijelu posluživat ćemo kolače, kave, vina i tapase, dok će u restoranskom dijelu gosti uživati u velikoj ponudi à la carte jela i degustacijskim menijima. Bazirali smo se na domaćim namirnicama iz lokalnog podneblja, tradicionalnim jelima u našem autorskom odmaku, odličnim vinima i slasticama. Također, organizirat ćemo vinske večeri i brojna gostovanja poznatih chefova.

Čini se da je dolazak Brace Sanjina u Perivoj riješio problem vlasnika restorana koji je prije nekoliko mjeseci obznanio kako planira zatvoriti objekt zbog nedostatka kvalitetnog osoblja.

- Turizam nam se dogodio preko noći, deficit radnika je ogroman, međutim mi koji smo godinama u ovom poslu imamo svoje timove i nije nam problem složiti osoblje kakvo je potrebno za vrhunsku gastronomsku priču. Vrhunski chefovi se mogu ponašati kao nogometaši i raditi transfere, ali mladi trebaju učiti. Prije se smatralo da školu za kuhare upisuju oni koji nemaju bodova za druge smjerove, a danas je to umjetnost - zaključio je Braco Sanjin.

Vaša reakcija na temu