Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Alex Kvarantan CROYA Charter Show uskoro u Splitu

CROYA Charter Show uskoro u Splitu

Luksuzna plovila od 4. do 6. listopada na Zapadnoj obali

Od 4. do 6. listopada Split će biti domaćin prvog CROYA Charter Showa, specijaliziranog međunarodnog sajma jahti s posadom. Riječ je o prestižnom poslovnom događaju (B2B) tijekom kojeg će charter agenti iz svih dijelova svijeta moći po prvi put, na jednom mjestu razgledati najluksuznija plovila za najam u Hrvatskoj. Predstavit će im se isključivo jahte sa stalnom posadom, između 20 i 55 metara dužine - motorne jahte, jedrilice, motorni jedrenjaci i guleti, te luksuzni katamarani od 15 metara naviše. S druge strane, domaćim stručnjacima će ovo biti prilika da predstave svoje charter poslovanje i snažnije se povežu s klijentima iz inozemstva. Plovila će biti izložena na splitskoj Zapadnoj obali. 

Očekuje se dolazak oko 100 stranih charter agenata kojima će se predstaviti flota od 50-ak luksuznih jahti u ponudi za najam na Jadranu, program edukativnih seminara o najljepšim rutama za plovidbu i zabavni program s chefovima i članovima posada u glavnoj ulozi.

- Ovaj vrhunski događaj ponudit će našim kolegama iz industrije jedinstvenu priliku za stjecanje stvarnog uvida u domaće tržište luksuznih jahti, te izuzetna nautička odredišta na našoj obali - istaknuo je Stipe Petričević, predsjednik udruge CRO.Y.A. - organizatora događaja. 

Inače, ovo udruženje okuplja stručnjake iz tvrtki za najam jahti s posadom i pomorskih agencija da bi svojim dugogodišnjim iskustvom i znanjem doprinijeli razvoju i unapređenju najprestižnijeg segmenta hrvatskog nautičkog turizma.

Hrvatska ima jednu od najvećih charter flota na svijetu, no ponuda luksuznih plovila s posadom je daleko manja. Riječ je o nišnom segmentu gostiju, izrazito visoke platežne moći, koji unajmljuju plovila preko charter agenata. Uvođenje CROYA Charter Showa i Splita na mapu charter sajmova izrazito je važno za pozicioniranje naše obale kao elitne jahting destinacije za platežno izdašniju klijentelu.

- Sudionicima ćemo pružiti priliku da posjete i ocjene širok izbor plovila, upoznaju kapetane i posade i degustiraju kulinarsku ponudu jahti. Drugim riječima, moći će stvoriti vlastito utemeljeno mišljenje o jahtama i o samoj destinaciji, što je neprocjenjivo pri odabiru plovila za charter goste. Također, bit će ovo izvrsna prilika i za pružatelje proizvoda i usluga luksuznim plovilima da se predstave vlasnicima, agentima i kapetanima, te ostalim stranim posjetiteljima, profesionalcima iz sektora - istaknula je Maja Ban, članica organizacijskog odbora sajma.

CROYA Charter Show održava se u sklopu splitskog Festivala jedrenja, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta RH, u partnerstvu s Hrvatskom turističkom zajednicom. Partneri na projektu su i Grad Split, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, TZ Split i Lučka uprava SDŽ. 

Vaša reakcija na temu