Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
CUPRA FORMENTOR Jedan sasvim drugačiji automobil dizajniran za budućnost

CUPRA FORMENTOR Jedan sasvim drugačiji automobil dizajniran za budućnost

Ime je dobio po najljepšem i najdivljijem rtu na španjolskom otoku Mallorci

Automobil je danas nešto bez čega ne možemo zamisliti svoju svakodnevicu. No, pored činjenice da ima funkcionalnu komponentu, tu je i ona estetska. Automobili su tako postali prava mala pokretna umjetnička djela, koja nas sa stilom prevoze do željenih destinacija. Imajući to na umu, tvorci iz SEATA dizajnirali su CUPRA Formentor, iznimno atraktivan auto koji je ime dobio po najljepšem i najdivljijem rtu na španjolskom otoku Mallorci, na Balearima. 

Formentor je pravo utjelovljenje zadivljujućih atributa tog mjesta, od bočnih izbočina koje ističu dinamičnost i osjećaj pokreta, za čiju su inspiraciju poslužile stijene na rtu koje je isklesao vjetar do ekskluzivne nove palete dubokih i zagasitih boja; Petrol Blue Matt, Magnetic Tech Matt i Graphene Grey. Svaka boja ima svoju osobnost, izražava drugačiji stav te odražava istinski identitet CUPRA Formentora.

Formentor je prvi model u povijesti ekskluzivno dizajniran i proizveden za marku CUPRA, a koji je već izazvao veliki interes i pozitivne komentare javnosti. Pravi je magnet za nove kupce koji su u potrazi za ekskluzivnošću, inovativnošću te intuitivnim i dinamičnim doživljajem vožnje. CUPRA Formentor objedinjuje prednosti vozila s vrhunskim performansama i kvalitete SUV vozila. Dvobojna karoserija podsjeća na terensko vozilo, no dizajn Formentora koristi estetsku tehniku ​​kako bi olakšao siluetu vozila. Ovaj vrhunski sportski crossover dostupan je s bogatom ponudom od sjajnih sedam pogonskih sustava, uključujući dvije plug-in hibridne verzije s vrhunskim performansama. Jedinstveni vanjski dizajn CUPRE Formentor savršeno se poklapa s njegovom visokokvalitetnom unutrašnjošću koja pruža osjećaj modernosti i sportske osobnosti ovog fantastičnog automobila.

Formentor se trenutno svim potencijalnim kupcima nudi u varijanti 1.5 TSI 150 KS u opremi Formentor s početnom cijenom već od 215.901 kuna, 1.5 TSI 150 KS DSG u opremi Formentor s početnom cijenom već od 230.902 kuna, te 2.0 TSI 310 KS DSG 4Drive u opremi Veloz s početnom cijenom već od 346.630 kuna. Velika novost je što od veljače svi potencijalni kupci u Hrvatskoj mogu naručiti Formentor 1.4 e-HYBRID DSG od 245 KS u opremi Veloz, s početnom cijenom već od 302.565 kuna.

Tvrtka SEAT objavila je neovisnost marke CUPRA još 2018. godine, a proces potpunog izdvajanja i samostalnog nastupa na tržištu dovršen je tijekom 2020. godine. Tako je s 1. studenim 2020. CUPRA imala svoj službeni samostalni početak i na tržištu Hrvatske. Od tada su modeli marke CUPRA, koja u automobilskom svijetu predstavlja sofisticiranost, performanse, moderan dizajn i drugačiji pristup vožnji, dostupni i za sve potencijalne kupce u Hrvatskoj. Dva momenta koja su obilježila samostalni početak rada marke CUPRA u Hrvatskoj su otvorenje ovlaštene prodajne CUPRA mreže i pokretanje moderne web stranice www.cupraofficial.hr. No, najvažniji trenutak za marku CUPRA u 2020. svakako je bio lansiranje sportskog crossover modela Formentor čiji se dolazak u Hrvatsku odvio u prosincu.

Za sve detalje o CUPRA modelima u Hrvatskoj, na raspolaganju stoje ovlašteni CUPRA trgovci: Porsche Inter Auto Jankomir Zagreb i Porsche Inter Auto Rijeka.

Vaša reakcija na temu